3 نکته در مورد جرم تحصیل مال از طریق نامشروع

3 نکته در مورد جرم تحصیل مال از طریق نامشروع – وکیلانه : جرم تحصیل مال از طریق نامشروع، در مورد هر فعلی که از طریق غیر قانونی و نامشروع ، اموالی کسب شود، مصداق پیدا میکند. به عبارت بهتر، زمانی که یک جرم عنوان خاص مجرمانه مانند سرقت – کلاهبرداری- اختلاس یا خیانت در امانت را نداشته باشد، اما از طرفی اموال دیگری بصورت نامشروع تصاحب شده باشد ، می توان مرتکب را با این عنوان مجرمانه تحت تعقیب قرار داد.

جرم تحصیل مال از طریق نامشروع:

ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری در خصوص این جرم و صور خاص آن تعریف شده است. به موجب این ماده :

هر کس به هر نحوی از امتیازاتی که بخاطر شرایط و پست و مقامشان داده شده ، سوء استفاده کند. مانند اینکه جواز صادرات و واردات را مورد خرید و فروش قرار دهد. یا در توزیع کالاهایی که به او محول شده سوء استفاده یا تقلب کند. و به طور کلی هر کس به هر طریقی مال یا وجهی را تحصیل کند که طریقه بدست آوردن آن فاقد وجاهیت و مشروعیت قانونی باشد، مجرم است. و به مجازات رد مال تحصیل شده و حبس به مدت سه ماه تا دو سال یا جزای نقدی محکوم می شود.

تحصیل مال از طریق نامشروع

چند نکته در مورد جرم تحصیل مال غیر مشروع از دیدگاه وکیل کیفری :

  1. در ماده مذکور سوء استفاده های خاص مانند توزیع نادرست کالا همراه با تقلب یا حتی بدون تقلب را جرم انگاری کرده است. که از موارد تحقق این جرم قرار گرفته است.
  2. خرید و فروش امتیازاتی که توسط دولت یا نهادهای دولتی به برخی از اشخاص داده می شود. و سوء استفاده از این امتیازات نیز مشمول این عنوان مجرمانه قرار خواهد گرفت. مانند کسی که دارای کارت بازرگانی باشد و از این امتیاز خود سوءاستفاده نماید.
  3. هدف قانونگذار از وضع جرم تحصـیل مال از طـریق نامشـروع، تحت تعقیب قرار دادن جرایمی است که دارای عنوان مجرمانه خاص نبوده. و  از طرفی بصورت نامشروع و غیر قانونی اموالی تحصیل شده است. تا از این طریق بتوان  تمام متخلفین و مجرمین مالی و اقتصادی که با هدف دور زدن قانون، اقدام به چنین اقداماتی میزنند را مورد تعقیب قرار داد. و تمام خلاء های قانونی جرایم علیه اموال که جرم انگاری نشده است را بتوان با این عنوان مجرمانه پر کرد.

مانند اینکه شخصی از طریق دروغگویی ، مال دیگری را تصاحب کند. اما بجهت اینکه وی متوسل به عملیات متقلبانه نشده است، نتوان او را تحت تعقیب قرار داد. بنابراین هدف قانونگدار از جرم انگاری کردن تحصیل مال از طریق نامشروع ، پر کردن خلاء های قانون مجازات و محاگمه اینگونه افراد می باشد.

مشاوره کیفری با وکیلانه :

جهت اخذ مشاوره کیفری از وکیل پایه یک دادگستری ، با ما تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *