9 نکته مهم در مورد دستور موقت
9 نکته مهم در مورد دستور موقت: تمامی اختلافات و دعاوی که به دادگاه ارجاع می شود، به ترتیب ثبت می شوند و بر اساس تاریخ ارجاع پرونده به شعبه، وقت رسیدگی در نظر گرفته می شود. بنابراین رسیدگی به دعاوی به ترتیب بوده وهر پرونده در وقت خود رسیدگی می شود.
برخی از محاکم به قدری شلوغ می باشند که ممکن است رسیدگی به هر دعوایی چندین ماه پس از ارجاع به شعبه انجام شود. و تا صدور حکم قطعی حتی چند سال روند، دادرسی ادامه پیدا کند. فرض کنید در این اثنی دعاوی مطرح شود که اگر به صورت فوری در مورد آنها تصمیم گیری نشود، رسیدگی به آنها در آینده بی اثر بوده و موجب تضییع حقوق خواهان گردد. و خسارات و زیان های جبران ناپذیری به شخص وارد کند.
پیش بینی دستور موقت در قوانین ایران:
قانون آیین دادرسی در امور مدنی در جهت جلوگیری از ورود ضرر و زیان جبران ناپذیر به افرادی که ممکن است بجهت طولانی شدن روند دادرسی، حقوق احتمالی آنها از بین رود، نهاد دسـتور مـوقت را پیش بینی کرده است.
به موجب این قانون، در مواردی که تعیین تکلیف فوری باشد، دادگاه به درخواست شخص ذی نفع، برابر موارد زیر دسـتور مـوقت صادر میکند. در ادامه شرایط صدور این دستور توسط وکیل حقوقی بیان می شود.
نکات مهم در خصوص دستور موقت:
- اگر اصل دعوا در دادگاهی مطرح باشد. و پس از اقامه دعوا تقاضای دسـتور موقـت شود، دادگاه صدور دستور موقت، همان دادگاهی است که دعوی در آنجا مطرح است.
- چنانچه هنوز دعوی اصلی مطرح نشده باشد و ذی نفع تقاضای دستور موقت بدهد، این دستور توسط دادگاهی که صالح به رسیدگی به اصل موضوع می باشد، صادر می شود.
- دستـور موقـت تنها در مواردی صادر می شود که فوریت امر احراز شود.
- این دستور با تعیین وقت و با دعوت یا بدون دعوت از طرفین صادر می شود. در مواردی که امر فوری باشد، پیش از دعوت از طرفین به موضوع رسیدگی و دسـتور صادر می شود.
- دسـتور مـوقت ممکن است دایر به توقیف اموال یا انجام عمل یا منع از انجام عملی باشد.
- در صورتی که تقاضای دستـور مـوقت، پیش از طرح دعوی مطرح شود، درخواست کننده باید ظرف بیست روز از تاریخ صدور دستور، دعوی اصلی را مطرح کند.
- در تمامی موارد دسـتور مـوقت ، تودیع خسارت احتمالی از طرف درخواست کننده الزامی بوده مگر دستـور موقـت در دیوان عدالت اداری تقاضا شود.
- اجرای دستور موقت مستلزم تایید رئیس حوزه قضایی است.
- ممکن است دستور موقت با توجه به فوریت امر قبل از ابلاغ به طرفین، اجرا شود.
مشاوره حقوقی با وکیلانه:
با توجه به نکات ذکر شده، شرایط صدور دستور موقت از پیش توسط قانونگذار تعیین شده است. و اشخاصی که گمان می کنند با طولانی شدن روند رسیدگی ، حقوق آنها تضییع خواهد شد. و خسارات جبران ناپذیری به آنها وارد می شود ، می توانند با کمک یک وکیل پایه یک دادگستری، تقاضای دستور موقت بدهند.
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.