0 تا 100 نکات اعاده دادرسی مدنی:
0 تا 100 نکات اعاده دادرسی مدنی: اعاده دادرسی یکی از روش های فوق العاده شکایت از رای می باشد. که مختص احکام بوده و رسیدگی به دعوی را نزد مرجع صادر کننده حکم، امکانپذیر میکند.
اعاده دادرسی مدنی موجب می شود. که دادرسی منتهی به حکم قطعی شده برای بار دیگر به درخواست محکوم علیه، در همان مرجع صادر کننده حکم، مورد رسیدگی قرار بگیرد. اما نکته مهم در این روش از اعتراض، اینکه تنها نسبت به احکامی می توان تقاضای اعـاده دادرسی کرد که صراحتاً در قانون ذکر و پیش بینی شده باشد.
جهات اعاده دادرسی مدنی به موجب قانون:
بر اساس قانون آیین دادرسی در امور مدنی تنها نسبت به احکامی می توان تقاضای اعتراض و اعـاده دادرسی نمود که یکی از ویژگی های زیر را داشته باشد.
- در مورد احکامی که صادر شوند و در آن موضوع حکم، مورد ادعای خواهان دعوی نباشد، می توان از این طریق اعتراض و درخواست رسیدگی مجدد کرد.
- چنانچه در رایی که صادر شده بیشتر از میزانِ خواسته خواهان حکم صادر گردد، تقاضای اعاده مجاز می باشد. این مورد از جهات اعـاده دادرسی زمانی قابل تحقق است که خواسته خواهان وجه رایج یا غیر رایج یا مالی کلی مانند گندم – سکه- برنج وغیره باشد.
- تضاد در مفاد یک حکم نیز از موارد اعتراض به حکم به این روش می باشد. مانند اینکه دادگاه در بخشی از حکم خواهان را محکوم به بی حقی کند. و در قسمتی دیگر از حکم خوانده، به پرداخت هزینه دادرسی محکوم شود.
- صدور دو حکم متضاد و مخالف با یکدیگر که هر دو قطعی بوده و موضوع هر دو حکم یکی باشد، نیز از موارد اعـاده دادرسی شمرده می شود. به عبارت بهتر چنانچه دو حکم متضاد، در مورد همان اصحاب دعوی و همان موضوع و از همان دادگاه خواه شعب صادر کننده یکی باشد خواه مختلف باشد، نیز از موارد طرح اینگونه دادخواست خواهد بود.
- اِعمال حیله و تقلب از طرف یکی از اصحاب دعوی که موجب صدور حکم به ضرر درخواست کننده اعاده دادرسی مدنی شود. نکته قابل توجه اینکه حیله و تقلب زمانی از موارد اعـاده دادرسی قرار میگیرد که طرف مقابل درخواست کننده مبادرت به آن نموده است. و این حیله و تقلب در رای صادره موثر بوده است.
- هر گاه حکم، بر اساس اسناد جعلی و تقلبی صادر شود و بعد از صدور حکم، جعلی بودن اسناد به اثبات برسد.
- وجود هر سند و نوشته ای که مکتوم بوده و در زمان رسیدگی به دعوی در اختیار متقاضی اعاده دادرسی نبوده نیز از موارد اعتراض است.
مهلت درخواست اعاده دادرسی مدنی :
این مهلت برای اشخاصی که در ایران مقیم هستند بیست روز و برای مقیمان خارج از کشور دو ماه خواهد بود. البته شروع این مهلت با توجه به اینکه جهت درخواست اعاده دادرسی کدام مورد باشد،متفاوت است.
- اگر جهت درخواست مغایرت دو حکم باشد، مهلت اعتراض از تاریخ ابلاغ اخرین حکم محاسبه می شود.
- چنانچه احراز حیله و تقلب طرف مقابل از جهات اعتراض باشد، مهلت از زمان احراز حیله و تقلب شروع می شود.
- در مورد وجود اسنادی که در اختیار درخواست کننده نبوده، مهلت از زمان اطلاع درخواست کننده به وجود این اسناد محاسبه می شود. لازم به ذکر است این جهت باید در دادگاه به اثبات برسد.
- هرگاه جهت درخواست اعاده دادرسی مدنی جعلی بودن اسناد باشد، شروع مهلت ثبت دادخواست از تاریخ ابلاغ حکم نهایی مربوط به اسناد جعلی می باشد. جهت اطلاع از اقسام اعاده دادرسی کلیک کنید.
مشاوره با وکیلانه :
طرح دادخواست اعاده دادرسی مدنی بجهت پیچیدگی و داشتن شرایط ویژه آن ، مسلماً از عهده افراد معمولی بر نمی آید. بهتر است طرح این دادخواست و نحوه دفاع از آن را به وکیل پایه یک دادگستری محول نمایید. جهت اخذ مشاوره با ما تماس بگبرید.
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.