0 تا 100 عده ی طلاق و وفات

0 تا 100 عده ی طلاق و وفات با وکیلانه : احكام مربوط به عده زنان در قوانین و دين اسلام متناسب با کرامت و ارزش انسانی زنان وضع شده است. كه آثار فقهی و حقوقی فراوانی به دنبال دارد. لذا شناخت دقیق این مساله و تشخیص محدوده زمانی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. طبق قانون و دين مبين اسلام با صدور حکم طلاق در ازدواج دائم و یا بذل یا انقضای مدت صیغه، زندگی زناشویی به پایان ميرسد . یکی از احکام مربوط به طلاق يا بذل و انقضا مدت، این است که زن موظف است تا مدتی بعد از طلاق یا فوت شوهر از ازدواج مجدد خودداری کند که این مدت در اصطلاح (عده)نامیده می شود.

عده

عده از دیدگاه حقوق :

عـده مدت زمانی است که زن پس از جدایی یا مرگ شوهرش باید از ازدواج خودداری کند. این مدت با توجه به نوع پایان ازدواج «مرگ همسر»، «طلاق یا فسخ نکاح»و نوع ازدواج «دایم یا موقت» و شرایط بارداری زن متغیر است. فلسفه وضع عـده جلوگیری از اختلاط نسل و احترام به رابطه زناشویی سابق ميباشد .

قرآن کریم فلسفه عـده در طلاق را اطمینان از برائت رحم و فراهم شدن امکان رجوع مرد به زن در طلاق رجعی تصريح نموده است .

اقسام عـده:

عده طلاق:

عـده طـلاق در ازدواج دائم سه طهر «پاک شدن از حیض »است. و در مورد زنی که قاعده نمی شود ولی به سن یائسگی نرسیده ٣ ماه است. عـده طلاق در عقد موقت در صورت حیض نشدن در سن حیض«٤٥ روز » است. در صورت حیض شدن عده بنابر مشهور دو طهر است. زن یـائسه، عادت ماهیانه و عـده ندارد. و زن نابالغ حتی اگر با شوهرش آمیزش جنسی داشته، پس از طلاق عـده ندارد.

عـده زن باردار :

عـده زن حامله چه در ازدواج دائم و چه در موقت و چه در طلاق یا فسخ یا مرگ همسر تا زمان زایمان است. تنها در مورد مرگ همسر، اگر مدت زمان باقی مانده تا زایمان کمتر از ٤ ماه و ١٠ روز باشد زن باید تا پایان ٤ ماه و ١٠ روز عده نگه دارد. در صورت سقط شدن جنین قبل از زایمان عده در زمان مرگ فرزند «سقط » به پایان می رسد.

عـده نکاح منقطع :

در ازدواج موقت عده زن باردار مثل نکاح دائم تا زایمان و عـده مرگ همسر ٤ ماه و ١٠ روز است. اما عـده پایان فسخ یا بذل مدت کمتر از نکاح دائم، یعنی دو بار قاعدگی و پاک شدن است. در زنانی که با وجود عدم یائسگی عادت نمی بینند این مدت ٤٥ روز است.

عـده زن یائسه :

زن یائسه یعنی زنی که عادت ماهیانه نمی شود و باروری خود را از دست داده. نه عده طلاق دارد و نه عده فسخ نکاح ولی عده مرگ همسر دارد. که به اندازه عده زنان معمولی ٤ ماه و ١٠ روز است.

عـده در غائب مفقود الاثر :

در صورتى كه زوج غائب مفقود الاثر باشد، حاکم شرع حکم به طلاق می دهد. و همسر غائب باید پس از طلاق عـده وفات نگه دارد.

عـده آمیزش به شبهه :

اگر مردی به اشتباه با زنی آمیزش کند، زن باید عده نگه دارد و اگر شوهر داشته باشد شوهرش در زمان عـده نمی تواند با او همبستر شود. در مدت عده نفقه زن بر عهده شوهر است. عـده آمیزش به شبهه همانند عـده طلاق است . در ادامه احکام مربوط به عده را از نظر یک وکیل خانواده بررسی میکنیم.

عده

حرمت ازدواج در عده :

ازدواج با زنی که در عـده به سر می برد، حرام و باطل است اعم از اینکه در عـده ازدواج دائم یا موقت باشد، یا عـده طلاق یا وفات یا اقسام  دیگر عده باشد. همچنین در حکم یاد شده تفاوتی میان علم و جهل وجود ندارد.

زنـا در عـده:

زنا کردن با زنی که عده طلاق رجعی سپری میکند موجب حرمت ابدی آن مرد و زن است. ولی در دیگر موارد عـده موجب حرمت ابدی نخواهد بود و پس از پایان عده مى میتوانند با هم ازدواج کنند.

خواستگاری در عـده:

خواستگاری صریح یا با اشاره با زنی که در عـده طلاق رجعی است جایز نیست.

اخراج و خروج از منزل:

بیرون کردن زنی که در عـده طلاق رجعی است از منزلی که پیش از طلاق در آن جا زندگی میکرده است بر شوهر حرام است. و اصولا در زمان عـده نفقه به عهده شوهر ميباشد .

زنان فاقد عده:

  • زنان غیر مدخلوله:

هرگاه بین زن و شوهر آمیزش جنسی «اعم از قبل و دبر» واقع نشده باشد و به دلیلی غیر از مرگ شوهر، ازدواج منحل گردد بر زن عـده واجب نيست .

  • زوجه صغیره:

به اجماع فقهای امامیه طلاق دختران نابالغ از انواع طلاقهای بائن شمرده شده است. در طلاق
بائن عده وجود ندارد.

  • زنـان یائسه:

مشهور فقها بر عدم لزوم عـده زن یاسئه نظر داده اند. بنابراین بر زنان مطلقه ای که عادت نمیشوند عـده واجب نیست.

مشاوره با وکیلانه جهت ضمانت اجرای عـده:

در صورتی که زن در هنگام عده با مردی ازدواج کند ازدواج آنان باطل است و در صورت آگاهی از حکم عـده ازدواج آن مرد و زن با یکدیگر برای همیشه حرام است. هچنین شوهر در هنگام عـده طلاق رجعی حق دارد از طلاق رجوع کند. اگر در زمان عـده طلاق رجعی رابطه جنسی خارج از چارچوب ازدواج با شخصی برقرار شود طرفين،  به حد زنای محسنه محکوم خواهند شد. جهت اخذ اطلاعات بیشتر از وکیل پایه یک دادگستری با ما تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *