0 تا 100 الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه

0 تا 100 الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه: پس از اینکه یک بنا به صورت آپارتمان ساخته شد، برای تفکیک واحد های ساخته شده و اخذ سند مالکیت برای هر واحد، تنظیم صورت مجلس تفکیکی لازم است. در صورتی که تعداد مالکین چند نفر باشد، علاوه بر صورت مجلس تفکیکی، تنظیم تقسیم نامه نیز ضروری است.

تعریف صورت مجلس تفکیکی از نظر وکیل ملکی :

درصورت مجلس تفکیکی مساحت ملک و حدود اربعه ی آن و مساحت هر واحد با ذکر شماره برای هر کدام از آنها قید می گردد. به عبارت بهتر صورت مجلس تفکیکی بیانگر مالکیت اختصاصی هر یک از مالکین نخواهد بود. بلکه تنها مساحت کل بنای ساخته شده و حدود اربعه و مساحت هر واحد و مشاعات بنا را مشخص می کند.

لزوم تنظیم تقسیم نامه :

تا زمانی که کل واحد ساخته شده متعلق به یک مالک باشد، هیچ مشکلی بابت دریافت سند مالکیت ایجاد نخواهد شد، چرا که کل شش دانگ ملک متعلق به یک مالک بوده و سند مالکیتِ تمام واحد های ساخته شده نیز بنام ایشان تنظیم می گردد.

الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه

اما چنانچه بنای احداث شده از تجمیع چند ملک باشد. یا دارای مالکین مشاعی باشد، در این صورت کلیه مالکین باید رضایت و توافق خود را بابت میزان سهم خود اعلام نمایند. در این موارد این رضایت با امضای کلیه مالکین در صورت مجلس تقسیم نامه مشخص می شود. چنانچه این تقسیم نامه به رضایت و امضای دیگر مالکین نرسید و ارائه نشود، هیچ یک از مالکین ، واحد مستقل و شش دانگ نخواهد داشت.

تنظیم تقسیم نامه به چه صورت است؟

برای تنظیم تقسیم نامه ، مالکین به میزان قدر السهم خود، تعدادی از واحد ها را مشخص می کنند. که بعد از اتمام عملیات ساخت، بر اساس آن تقسیم نامه، واحد متعلق به هر مالک مشخص باشد. گاهی تقسـیم نامه تنظیم شده به صورت عادی بوده و در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشده است.

با توجه به اینکه قانونگذار در قوانین ثبتی ، توافقات و قراردادهای عادی، در مورد املاکی که دارای سابقه ثبت بوده را نمی پذیرد. لذا برای اطمینان از عدم ایجاد اختلاف در آینده، لازم است که این تقـسیم نامه به صورت رسـمی ثبت شود.

نحوه الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه:

با توجه به مطالب فوق تا زمانی که تقسـیم نامه بصورت عادی منعقد شده است، احتمال ایجاد اختلاف در آینده بسیار است. لذا ثبت تقسـیم نامه بصورت رسمی نه تنها از بروز اختلاف جلوگیری میکند . بلکه با توجه به قوانین ثبتی، سند رسمـی تقـسیم نامه در کلیه مراجع قضایی و اداری معتبر و قابل استناد خواهد بود. حال اگر یکی از مالکین علیرغم امضای تـقسیم نامه عادی، از ثبت آن بصورت رسمی خودداری کند، باید از طریق طرح دعوی حقوقی او را ملزم نمود .

مشاوره ملکی با وکیلانه :

برای اخذ اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره از نحوه طرح دعوی الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه از وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *