کلاهبرداری در امور ثبتی املاک

شکایت و پیگیری پرونده کلاهبرداری در امور ثبتی املاک با وکیلانه : به طور کلی قانونگذار علاوه بر جرم کـلاهبرداری ، برخی دیگر از جرایم را که عنوان جداگانه داشته اند، در حکم کـلاهـبرداری تلقی نموده است. و در قوانین مختلفی این جرایم را وضع کرده است. یکی از این قوانین، قانون ثبت اسناد و املاک مصوب 1310 می باشد. در این قانون ، جرایم زیادی در امور ثبتی در حکم کلاهبرداری قرارگرفته است. از جمله تقاضای ثبت ملک متعلق به دیگری، که به موجب این قانون جرم و مجازات آن معادل با جرم کلاهبرداری تعیین شده است. در ادامه چند مورد از کلاهبرداری در امور ثبتی توسط وکیل متخصص امور کیفری توضیح داده می شود.

مصادیق کلاهبرداری در امور ثبتی:

کلاهبرداری با تقاضای ثبت ملک متعلق به دیگری

بر اساس ماده 105 قانون ثبت، کسی که با علم به انتقال ملک به دیگری به هر نحوی که باشد، تقاضای ثبت ملک را نماید. کلاهبردار محسوب می شود. همچنین کسانی که در زمان تقاضای ثبت ملک، مالک بوده اما در زمان ثبت شدن، ملک را به دیگری انتقال داده باشند. و با این وجود اقدام به اخذ سند مالکیت بنام خود کنند. نیز، کلاهبردار محسوب می شوند.

کلاهبرداری در امور ثبتی

تقاضای ثبت توسط ورثه

ماده 106 قانون ثبت نیز یکی دیگر از صور تقاضای ثبت ملک متعلق به دیگری را بیان می نماید. به موجب این ماده قانونی ورثه ای که با علم به انتقال ملک توسط مورث خود، تقاضای ثبت آن را کنند. یا بعد از اخطار اداره ثبت تقاضای صدور سند مالکیت بنام خود نمایند. مجرم و در حکم کلاهبردار می باشند.

تقاضای ثبت ملک توسط امین

یکی دیگر از جرایم وضع شده در قانون ثبت مربوط به اشخاصی است که امین ملک بوده. و مال به صورت امانی نزد آنها باشد. و با این وجود متقاضی ثبت ملک بنام خود شوند. این اشخاص نیز، در حکم کلاهبردار قرار دارند. حتی اگر آنها شخصاً اقدام به تقاضای ثبت ملک امانی نکنند؛ اما با خیانت و تبانی، ملک امانی را بنام دیگری ثبت نمایند.

تقاضای ثبت ملک متعلق به دیگری بدون سابقه تصرف در آن:

کسی که با علم وآگاهی به تعلق ملک به دیگری و بدون اینکه متصرف آن باشد ، تقاضای ثبت آن ملک را نماید نیز، کلاهبردار محسوب می شود.

عناصر تشکیل دهنده جرایم کلاهبرداری در امور ثبتی

عنصر قانونی این جرایم مواد 105-106-107-108 -109 قانون ثبت اسناد و املاک مصوب 1310 می باشد. و عنصر مادی این جرم، تقاضای ثبت املاک توسط مالکی که ملک را انتقال داده است یا ورثه مالکی که ملکش را انتقال داده یا امین ملک و یا هر شخصی که با علم و آگاهی به عدم مالکیت خود، تقاضای ثبت نماید، محقق می شود. آخرین عنصر تشکیل دهنده جرایم کلاهـبرداری در امـور ثبتی ، سوء نیت مرتکب، و عمد در تقاضای ثبت بدون داشتن حق مالکیت با علم او می باشد.

تفاوت جرایم کلاهبرداری در امور ثبتی با کـلاهبـرداری عـام

جرم کلاهبرداری مربوط به موضوع ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری از جرایم عمومی بوده. و چنانچه مبلغ برده شده بیش از یک میلیارد ریال باشد. دارای جنبه عمومی خواهد بود. حتی اگر مالباخته از شکایت خود منصرف شود یا در اثناء رسیدگی رضایت دهد. اما جرایم کلاهـبرداری در امور ثبتی در هر صورت از موارد جرایم خصوصی بوده و تعقیب مرتکب تنها با شکایت شاکی خصوصی امکانپذیر است .

مشاوره کیفری با وکیلانه :

همانگونه که اشاره شد، قانونگذاردر قانون ثبت ، صرف تقاضای ثبت ملک متعلق به دیگری را در حکم کلاهبرداری دانسته است. هر چند بهتر بود که بین کسی که با علم به تعلق ملک به دیگری تقاضای ثبت میکند و کسی که سند مالکیت را اخذ می نماید، تفاوت قائل شد. اما با توجه به نص صریح قانونگذار، صرف تقاضای ثبت ملک متعلق به دیگری با علم و اطلاع مرتکب، از موجبات تحقق جرم کلاهبرداری در امور ثبتی بوده. و قابلیت تعقیب و مجازات مرتکب را دارد .

جهت اخذ مشاوره کیفری از وکیل پایه یک دادگستری با ما تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *