وکیل خیانت در امانت بر اساس ماده 674 قانون مجازات اسلامی
وکیل خیانت در امانت + 100% پیگیری پرونده : همه جرایم از سه عنصر اصلی تشکیل می گردند . اولین عنصر آن عنصر قانونی میباشد که زیربنای دو عنصر دیگر یعنی عنصر مادی و روانی است . عنصر قانونی هر جرم لازمه ى اصل قانونی بودن جرم و مجازات است . ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامي جرم خیانت در امانت را بهشکل قانونی بدل نموده است تا اولین عنصر تشکیل دهنده این جرم محقق گردد.
ماده ٦٧٤ قانون مجازات اسلامى اشعار ميدارد :
محتوا نمایش[اصلاحی ۱۳۹۹/۰۲/۲۳]- هرگاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشتههایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی اجرت به کسی داده شده. و بنابراین بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد. و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید. به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد .
رکن مادی جرم خیانت در امانت چیست ؟
در خصوص عنصر مادی جرم خیانت در امانت باید گفت :
رفتار فیزیکی که مرتکب برای تحقق این جرم انجام میدهد اعم است از :
- استعمال نمودن
- اتلاف
- مفقود کردن
- و تصاحب که در مورد مال یا وسیله تحصیل مال که به امین به یکی از طرق قانونی با شرط استرداد يا به مصرف معین رساندن سپرده شده است .
صورت می پذیرد. بنا بر اين احراز سپرده شدن مال در بدو امر جهت اثبات جرم خيانت در امانت در اولويت قرار دارد. و پس از آن وقوع يكى از چهار فعل فوق نسبت به مال سپرده شده بايد به اثبات برسد .
علاوه بر موارد فوق در ارتکاب جرم خیانت در امانت وجود عنصر روانی و احراز آن جهت اثبات وقوع جرم ضروری است .
عنصر روانی جرم خیانت در امانت :
رکن معنوی یا همان عنصر روانی در این جرم دارای دو بخش سوء نیت عام و سوء نیت خاص میباشد . سوء نیت عام مربوط به عمد در ارتکاب عمل فیزیکی که شامل تصاحب -تلف -مفقود یا استعمال کردن مال مورد امانت است . که با علم و آگاهی انجام ميشود و منظور از سوء نیت خاص قصد در تحصیل نتیجه می باشد. که در جرم خیانت در امانت قصد متهم از ارتکاب فعل مجرمانه ایراد ضرر به مالک يا متصرف مال می باشد .
بنابراین در جرم خیانت در امانت اثبات خودداری متهم از رد مال مورد امانت به تنهایی کافی نیست. بلکه تصاحب یا تصرف امانتدار به ضرر مالك كه باید مقرون به سوء نيت باشد نیز باید احراز گردد. تا موجب مسئولیت کیفری برای امانتدار شود. لذا خیانت در امانت از جرایم مقید به نتیجه می باشد .
لازم به ذکر است که جرم خیانت در امانت يك جرم آنى است نه مستمر ، یعنی به محض اینکه یکی از چهار فعل استعمال نمودن ، اتلاف ، مفقود کردن یا تصاحب صورت پذیرد جرم محقق شده است , پس در نتیجه مرجع صالح برای رسیدگی به اين جرم مکانی می باشد ، که یکی از چهار عمل فوق صورت پذيرد نه مکانی که مال در آن به امانت دار سپرده شده است .
به عنوان مثال اگر شما ماشين خود را در شهر شيراز به شخصى جهت مسافرت امانت دهيد و ايشان در شهر اصفهان ماشين را تلف نمايد محل وقوع جرم اصفهان ميباشد . اما اگر شما ماشين خود را در شيراز به شخصى امانت دهيد تا از آن در پاركينگ خود نگهدارى نمايد . لكن امين با وسيله ى شما به مسافرت برود محل وقوع جرم شيراز است كه وسيله نقليه مورد استعمال قرار گرفته است .
مشاوره با وکیلانه :
جهت اخذ نوبت مشاوره و دریافت پاسخ سوالات خود از وکیل پایه یک دادگستری با ما تماس حاصل فرمایید .
تلفن تماس :09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.