وکیل حکم تخلیه و نحوه اجرای حکم
وکیل حکم تخلیه و نکات مهم قبل از اقدام : برخی از قراردادهای اجاره در صورت وجود شرایط لازم جهت صدور دستور تخلیه ، مشمول تخلیه فوری هستند. اما برای برخی دیگر از قراردادهای اجاره نمی توان تخلیه فوری را اعمال کرد. در این صورت مالک برای تخلیه ملک باید از طریق دادگاه تقاضای حکم تخلیه مستاجر را بخواهد .
قراردادهای اجاره املاک مسکونی یا املاک تجاری بدون سرقفلی در صورتی که شرایط مندرج در ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 را نداشته باشد ، از ویژگی تخلیه فوری از طریق شورای حل اختلاف، برخوردار نخواهد بود. در این موارد مالک برای تخلیه ملک خود چاره ای به جز مراجعه به دادگاه و تقاضای صدور حکم تخلیه را ندارد. مانند اینکه قرارداد اجاره فاقد امضا باشد. یا در دو نسخه تهیه نشده باشد یا دو شاهد آن را امضا نکرده باشند.
طرح دعوی حکم تخلیه و نحوه رسیدگی به آن :
پس از ثبت دادخواست صدور حکم تخلیه توسط وکیل ملکی، دادخواست و ضمائم آن به یکی از شعبه های دادگاه عمومی حقوقی ارجاع می گردد. با وصول پرونده و تعیین وقت رسیدگی ، دادگاه در موعد مقرر اقدام به رسیدگی می کند. با بررسی محتویات پرونده و استماع اظهارات طرفین دعوی ، دادگاه رای صادر می نماید. چنانچه مدارک و مستندات خواهان کافی باشد و هیچگونه دفاع موثری از جانب خوانده صورت نگیرد. دادگاه حکم به تخلیه ملک استیجاری صادر می نماید.
اعتراض به حکم تخلیه :
آراء صادره از دادگاه در خصوص حکم تخلیه قابل اعتراض خواهند بود . و چنانچه شخصی که حکم به ضرر او صادر شده است، در مهلت بیست روزه به رای اعتراض نزند، رای دادگاه بدوی قطی می گردد. با ثبت دادخواست اعتراض به رای ، پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می شود . تا دادگاه تجدیدنظر در خصوص رای صادره تصمیم قطعی را صادر نماید.
اگر در مرحله بدوی از خدمات یک وکیل ملکی استفاده ننموده اید، حتما جهت ثبت اعتراض خود از تخصص ایشان استفاده کنید تا تمام موارد قابل اعتراض به رای توسط ایشان قید گردد.
نحوه اجرای رای حکم تخلیه مستاجر:
پس از قطعی شدن رای ، با تقاضای محکوم له ، اجراییه صادر می شود. از شعبه اجرای احکام مدنی برای محکوم علیه اجراییه ابلاغ خواهد شد. چنانچه محکوم علیه ظرف مهلت 10 روز از تاریخ ابلاغ اجراییه ملک را تخلیه نکند. مامورین اجرا اقدام به تخلیه ملک خواهند نمود.
نکته مهم : در نظر داشته باشید صدور حـکم تخلیه صرفاً در مورد املاک مسکونی یا املاک تجاری بوده که فاقد حق کسب و پیشه یا حق سرقفلی هستند؛ لذا اگر ملک موضوع دعوی تجاری با حق سرقفلی بوده و به عبارت بهتر قرارداد اجاره مشمول قانون 1356 باشد ، نمی توان حـکم تخلیه را مطرح نمود. و صرفاً در موارد خاصی که در قانون پیش بینی شده است ، میتوان دعوی حکـم تخلیه مطرح نمود.
مشاوره با وکیلانه :
برای اخذ مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری، از نحوه طرح دعوی و مطالبه اجور معوقه اجاره بها تماس بگیرید.
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.