وکیل جرم کلاهبرداری + پیگیری 100% پرونده :

وکیل جرم کلاهبرداری + پیگیری 100% پرونده : امروزه جرم کلاهـبرداری یکی از پرتکرارترین جرایمی است که شاهد آن هستیم . و شیوه های کلاهـبرداری به گونه های مختلفی انجام می شود. اما نباید تصور کرد هر نوع فعل مجرمانه ای که منتهی به از دست دادن اموال شما می شود.، کلاهبرداری است. چرا که در اکثرموارد، افراد با این تصور که صرف از دست دادن اموالشان و بردن آن توسط دیگری را می توان با عنوان مجرمانه کـلاهبـرداری تعقیب نمود.، اقدام به طرح شکایت می کنند و پس از دوندگی های بسیار با قرار منع تعقیب بجهت مشمول نشدن رفتار مرتکب تحت عنوان کـلاهبرداری، با قرار منع تعقیب مواجهه می شوند . در این مطلب سعی شده است ارکان تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری را از نظر وکیل کیفری مختصراً توضیح دهیم.

جرم کلاهبرداری

تعریف جرم کلاهبرداری :

کلاهبرداری عبارت است از : بردن مـال دیگری از طریق اعمال متقلبانه ای که همراه با سوء نیت است .

ارکان تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری:

هر فعل یا ترک فعلی، برای اینکه قابلیت تعقیب را داشته باشد باید داری سه رکن اصلی قانونی- مادی و معنوی باشد . منظور از قابلیت تعقیب این نیست که از ابتدا این سه عنصر احراز گردد. چرا که تشخیص وجود این سه عنصر با مقام تحقیق و رسیدگی ( دادسرا و دادگاه) می باشد. اما برای اینکه در تشخیص عنوان مجرمانه اشتباه نکنید. بهتر است ابتدا با مراجعه به یک وکیل پایه یک دادگستری ، موضوع را بیان نمایید. تا با احراز ارکان مجرمانه، عنوان صحیح فعل یا ترک فعل ارتکابی را به شما اعلام نمایند.
با این مقدمه هر یک از ارکان جرم کلاهبرداری را به صورت مختصر توضیح می دهیم.

جرم کلاهبرداری

رکن قانونی جرم کلاهبرداری :

ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 ، در جرم انگاری و تعیین مجازات کـلاهبـرداری وضع شده است.

توضیح این ماده قانونی به این صورت است که : هر شخصی با انجام اقدامات متقلبانه و از راه حیله وتقلب ، دیگری را به وجود شرکت یا کارخانه یا هرموسسه ی موهومی . یا داشتن امتیاز و اختیار واهی و دروغین و به هر امر غیر واقعی فریب دهد. ویا عنوان جعلی اختیار کند. و از این طریق دیگری را فریب دهد و اموال او را ببرد، کلاهبردار محسوب میشود. و علاوه براینکه باید مال برده شده را پس بدهد، به حبس از یک سال تا هفت سال و جریمه نقدی معادل مالی که تحصیل کرده است، محکوم می شود.

عنصر مادی جرم کلاهبرداری:

این جرم از آن دسته جرایمی است که وقوع آن تنها با فعل مثبت ، قابل تصور است. به عبارت بهتر مرتکب با انجام فعل متقلبانه موجب فریب دیگری میشود . لذا ترک فعل ولو اینکه موجب اغفال و فریب مالباخته شود ، مشمول عنوان کلاهبرداری نخواهد بود. علاوه بر لزوم فعل ارتکابی به صورت مثبت ، اوضاع و احوال لازم برای تحقق این جرم عبارت است از:

  • لزوم متقلبانه بودن اعمال مرتکب که موجب فریب قربانی شده است.
  • اغفال و فریب قربانی در نتیجه اقدامات متقلبانه مرتکب که لازمه فریب خوردن، انسان بودن قربانی است .
  • وجود رابطه سببیت بین مانور متقلبانه مرتکب و فریب خوردن قربانی.
  • عدم آگاهی قربانی از اعمال متقلبانه مرتکب. به این معنا که اگر مالباخته بداند که اعمال مرتکب متقلبانه است و با علم به این موضوع اموال خود را در اختیار مرتکب قرار دهد.، نمی توان مرتکب را به جرم کلاهبرداری تعقیب و محکوم نمود.
  • بردن مال قربانی توسط مرتکب. لازم به ذکر است که جرم کلاهبرداری از جرایمی است که مقید به نتیجه بوده و حتماً باید نتیجه جرم که همان بردن مال دیگری است، محقق گردد. در غیر این صورت این جرم محقق نشده است هر چند در برخی مواقع عمل مرتکب تحت عنوان شروع به کلاهبرداری قابل پیگرد خواهد بود .

خلاصه مطلب اینکه نتیجه کلاهبرداری مستلزم ورود ضرر مالی به غیر و منتفع شدن کلاهبردار یا شخص مورد نظر کلاهبردار است.

عنصر روانی کلاهبرداری:

رکن روانی یا همان عنصر معنوی این جرم متشکل از دو سوء نیت عام و خاص می باشد.
سوء نیت عام: همان علم مرتکب به جرم بودن عمل می باشد. لازم به ذکر است در این خصوص مرتکب نمی تواند در مقام دفاع از خود عنوان نماید که از مجرمانه بودن عمل خود اطلاع نداشته است. چرا که ادعای جهل به قانون رافع مسئولیت کیفری نخواهد بود.
سوءنیت خاص : علم مرتکب به تقلبانه بودن موضوع و وسایل مورد استفاده و قصد بردن مال دیگری با علم به تعلق مال به دیگری.

مشاوره کیفری با وکیلانه :

هر چند در مقاله فوق سعی شد عناصر متشکله جرم کلاهبرداری به صورت مختصر توضیح داده شود. اما بدون شک طرق تحقق جرم کلاهبرداری به قدری متنوع است که برای شکایت و دفاع حتما نیازمند به حضور یک وکیل پایه یک دادگستری با تجربه در امور کیفری، در کنار خود می باشید . برای اخذ مشاوره با ما تماس بگیرید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *