وکیل الزام به رفع ممانعت از حق
بهترین وکیل متخصص الزام به رفع ممانعت از حق در تهران : دعوی مـمانعت از حـق یکی از دعاوی شایع املاک محسوب می شود. این دعوی بیشتر در مورد مالکینی که دارای حق عبور در ملک دیگری هستند، موضوعیت دارد. به عبارت بهتر دعوی مـمانعت از حـق عبارت است از اینکه شخصی مانع عبور دارنده حق ارتفاق یا مانع استفاده دارنده حق انتفاع می شود. و از این جهت دارنده حق، رفع ممـانعت از حـق خود را از دادگاه خواستار می شود. در این مقاله راهکار قانونی این مساله، از نظر وکیل ملکی توضیح داده می شود.
دعوای ممانعت از حق :
هر گاه کسی مانع استفاده شخصی دیگر ، از حقوق قانونی اش شود، ممانعت از حق کرده است . و دارنده حق قانونی، می تواند الزام او را به رفع مـمانعـت از حـق بخواهد. بنابراین در این دعوی، دارنده حق از مرجع قضایی می خواهد که مانعی را که موجب جلوگیری از استفاده وی از حق ارتفاق یا انتفاع خود شده است را برطرف کند.
پیش از نحوه طرح این دعوی ، تعریف حق ارتفاق و انتفاع را توضیح خواهیم داد.
-
تعریف حق انتفاع:
حق انتفاع عبارت است از اینکه، شخصی بدون اینکه مالک ملکی باشد، حق استفاده و بهره برداری از آن ملک را دارد. و به عبارتی روشن تر می تواند از منافع آن ملک بهره مند شود.
-
حق ارتفاق:
این حق عبارت است از اینکه، مالک ملکی در ملک مجاور خود، حق عبور داشته باشد که اصطلاحاً به این حق عبور، حق ارتفاق گفته می شود
حال که معنی حق انتفاع و ارتفاق را دانستیم، باید بدانیم برای رفع مانعی که موجب بهره مندی از این حقوق شده است چه شرایطی لازم است؟.
- خواهان دعوی باید ثابت نماید که پیش از ممانعت خوانده، متصرف و استفاده کننده حق بوده و سابقه استفاده از آن را دارد.
- در ممانعت فعلی، باید برای دادگاه محرز شود که خوانده؛ مانع از استفاده ی حق خواهان شده است.
- خوانده باید به صورت غیر قانونی مانع استفاده ی حق خواهان دعوی شود.
نحوه طرح دعوی توسط وکیل
دعوی ممانعت از حق را از دو طریق می توان مطرح نمود.
کیفری:
با طرح شکواییه، تعقیب و محکومیت مرتکب را خواستار شد؛ چرا که ممانعت از حق از نظر حقوق جزایی، جرم محسوب می شود. درطرح دعوی از طریق کیفری، در صورت احراز ارتکاب جرم ،مرتکب به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهد شد. جهت کسب اطلاع از نحوه طرح شکواییه از وکیل کیفری تماس حاصل فرمایید. 09127246413
حقوقی:
در طرح دعوی حقوقی، با احراز ممانعت خوانده از حق، دادگاه حکم به رفع ممانعت از حق صادر خواهد کرد، در این مقاله نحوه طرح دعوی حقوقی و اجرای حکم توضیح داده می شود.
با ثبت دادخواست توسط وکیل پایه یک دادگستری و ارجاع آن به دادگاه عمومی حقوقی، دادگاه وارد رسیدگی در ماهیت امر می شود و در صورت تشخیص و احراز شرایط فوق ؛ حکم به رفع ممانعت از حق صادر می نماید.
نحوه اجرای رای ممانعت از حق:
دعوای ممانعت از حق، از آن دسته دعاوی است که خارج از نوبت رسیدگی می شود و در صورت صدور حکم به نفع خواهان، پیش از قطعی شدن برای آن اجراییه صادر می گردد.به عبارت بهتر، با صدور رای در مرحله بدوی، پیش از اعتراض به رای و تجدیدنظر خواهی از آن می توان مفاد رای را اجرا نمود.
مشاوره حقوقی با وکیلانه:
در دعاوی ممانعت از حق و پیگیری آن از طریق حقوقی، دادگاه صرفاً به این موضوع رسیدگی میکند که آیا خواهان دعوی، حق ارتفاق یا انتفاع را دارد یا خیر. و آیا خوانده موجب جلوگیری استفاده خواهان از حقش شده است یا خیر. جهت کسب اطلاع بیشتر و دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.
تماس با ما: 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.