وکیل ابطال رای داوری و 5 نکته مهم
وکیل ابطال رای داوری : در بسیاری از قراردادهایی که امروزه منعقد می شود، شرط داوری نیز درج می گردد. به این معنا که هر گاه طرفین در مورد قرارداد، دچار اختلاف شوند ، شخص یا اشخاصی در مورد قرارداد منعقد شده و اختلاف ایجاد شده میان آنها، اظهارنظر کند و رای صادر نماید. ممکن است در قرارداد، نام داور قید گردد یا اینکه تعیین آن را موکول به زمان اختلاف کنند. گاهی اوقات علیرغم اینکه شرط داوری در قرارداد قیده نشده است.، در زمان اختلاف، طرفین توافق می کنند که موضوع را داور حل و فصل کند.
اجرای رای داوری:
رای داور قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی نبوده و مانند آراء دادگاه قابلیت اجرا دارد و لازم الاجرا است. بنابراین تنها راه حل نقض رای داور، طرح دعوی با موضوع ابطال رای داوری خواهد بود.
چند نکته مهم در مورد ابطال رای داور :
- ابـطال رای داور در مورد تمای آراء صادر شده قابل طرح نبوده و طبق قانون آیین دادرسی در امور مدنی، تنها مواردی از آراء داوری قابلیت نقض در دادگاه را دارد. جهت اطلاع از موارد ابـطال رای داوری کلیک کنید.
- تقاضای ابطال در قالب دادخواست جداگانه بوده و نمی توان پس از ابلاغ رای داور به آن اعتراض و ابطال آن را خواستار شد. البته در مواردی که ارجاع موضوع به داوری از طرف دادگاه باشد، نیاز به طرح دادخواست جداگانه نیست .
- مهلت طرح این دعوی محدود بوده و معترض تنها ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ رای داور می تواند دادخواست ابطال آن را مطرح نماید.
- با تقدیم دادخواست ابطال رای داور، اجرای رای متوقف نمی شود. مگر اینکه تقاضای توقف اجرا را مطرح نمود واین موضوع به تشخیص دادگاه برسد و قرار توقف اجرا را صادر نماید.
- برای توقف اجرای رای، متقاضی باید تامین مناسب در صندوق دادگستری بسپارد.
نحوه طرح دادخـواست ابطـال رای داوری:
دادخواست ابـطال رای داوری به دادگاه صالح ارجاع می شود و دادگاه با بررسی موضوع، چنانچه یکی از جهات مندرج در ماده 489 قانون آیین دادرسی مدنی را احراز نماید.، حکم به ابـطال رای داور صادر میکند. رای دادگاه صرفاً جنبه اعلامی داشته و قابل اجرا نخواهد بود.
مشاوره حقوقی از وکیلانه
از آنجایی که موارد دادخواست ابطال رای داور محصور بوده. و در قانون آیین دادرسی در امور مدنی ذکر شده است، پیشنهاد می شود برای طرح اینگونه دعاوی از یک وکیل حقوقی کمک بگیرید.
جهت اخذ مشاوره تلفنی یا حضوری از وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس بگیرید.
تماس با ما: 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.