نکات جرم بازداشت غیر قانونی + مجازات قانونی

نکات جرم بازداشت غیر قانونی : وقتی صحبت از عنوان مجرمانه بازداشت غیر قانونی می شود. نباید تصور کرد هر نوع توقیفی را میتوان در شمول این عنوان مجرمانه قرارداد . چرا که از نظر قوانین جزایی بازداشت غیر قانونی جرمی است که الزاماً مرتکب آن یکی از مامورین دولتی بوده . بنابراین هر نوع توقیف غیر قانونی را نمی توان تحت عنوان بـازداشت غیر قانونی تعقب نمود. هر چند ممکن است آن رفتار جرم باشد و با عناوینی همچون آدم ربایی یا … قابل پیگرد باشد.

قانونگذار در ماده 583 قانون مجازات اسلامی و بخش تعزیرات در تعریف این جرم اینگونه اشعار می دارد:

هر کس از مقامات یا مـامورین دولتی یا نیروهای مسلـح یا غیر آنها، بدون داشتن حکمی از مقام صالح بغیر از مواردی که قانون جلب یا توقیف شخص را تجویز نموده. شخصی را حبس یا توقیف کند یا به اجبار و زور در محلی مخفی نماید. به مجازات حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از شش تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد.

بازداشت غیر قانونی

نکات جرم بازداشت غیر قانونی:

توقیف یا بازداشت غیر قانونی صرفاً به این معنا نیست که در مکان محصور و بسته ای شخص را زندانی کنند. گاهی اوقات ممکن است در مکان های باز و عمومی مانند خیابان ، شخصی بصورت غیرقانونی توسط مامورین انتظامی یا غیره نگه داشته شود. و از رفت و آمد او جلوگیری شود ، در این صورت شخص به صورت غیر قانونی توقیف شده است.

اگر فرد برای مدت زمان طولانی تری در مکانی محصور نگه داشته شود. اصطلاحاً به صورت غیر قانونی حبس شده است. که باز هم عنوان مجرمانه مرتکب بازداشت غیر قانونی می باشد.

گـاهی مرتکب به مخفی نمودن شخص دور از چشم انظار، اقدام می نماید. و این عمل که مخفی کردن نام دارد نیز تحت عنوان مجرمانه بازداشت غیرقانونی قرار میگیرد.

جرم بـازداشت غیرقانونی از جمله جرایم مستمر است .

خصوصیت دیگر آن ، مقید بودن جرم به نتیجه می باشد. به این معنا که رفتار مرتکب باید منتهی به توقیف یا حبس یا مخفی شدن بزه دیده گردد.

مجازات معاونت در بازداشت غیر قانونی :

هر کس که با علم و اطلاع اقدام به تهیه مکان برای توقیف یا حبس یا مخفی کردن بزه دیده نماید. معاون در جرم بوده و به حبس از سه ماه تا یک سال حبس یا جزای نقدی محکوم می شود.

مواردی که باعث تخفیف در مجازات می شود:

هرگاه مرتکب یا معاون او قبل از اینکه مورد تعقیب قرارگیرند، فرد بازداشت شده را آزاد نمایند. یا تلاش برای آزادی او کند، در صورتی که توقیف شخص بیشتر از پنج روز نباشد ، مجازات حبس مرتکب کاهش می یابد.

مواردی که باعث تشدید در مجازات می شود :

تهدید شخص توقیف شده به قتل یا آزار و شکنجه او، از موارد تشدید در مجازات خواهد بود.

مشاوره با وکیل کیفری :

برای دریافت مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در امور کیفری، تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما: 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *