نکاتی در مورد ارث بردن جنین:

نکاتی در مورد ارث بردن جنین: براساس قانون مدنی ، چنانچه در زمان موت مورث، نطفه ای وجود داشته باشد، در صورت زنده متولد شدن، ارث خواهد برد. بنابراین هرگاه نطفه ای در زمان وفات متوفی وجود داشته باشد، با زنده متولد شدنش، وارث محسوب می شود؛ حتی اگر بلافاصله پس از به دنیا آمدن بمیرد.

شرایط ارث بردن جنین:

  1. انعقاد نطفه حمل در زمان فوت متوفی.
  2. زنده متولد شدن جنین.

رفع اختلاف برای زمان انعقاد نطفه جنین:

هر گاه در زمان انعقاد نطفه، اختلافی به وجود آید، این اختلاف توسط امارات قانونی رفع خواهد شد. به عنوان مثال: اماره قانونی فراش موجبِ مشخص شدنِ وجود نطفه جنین در هنگام وفات متوفی خواهد بود.

اماره فراش در ماده 1158 قانون مدنی نیز گنجانده شده است و این ماده قانونی اشعار می دارد: طفل متولد شده به شوهر نسبت داده می شود. ، به شرط آنکه از زمان نزدیگی تا تاریخ تولد، کمتر از شش ماه و بیش از ده ماه نگذشته باشد.
بدین ترتیب در مورد وارث بودن و ارث بردن جنین نیز می توان از این اماره استفاده نمود. و چنانچه طفل در فاصله بین شش ماه تا ده ماه از تاریخ مرگ متوفی به دنیا بیاید، وارث محسوب می شود.

پیش بینی ایام شش ماه تا ده ماه به این جهت است که تولد طفل کمتر از شش ماهگی امکانپذیر نبوده. و چنانچه طفل قبل از شش ماهگی متولد شود، مرده به دنیا می آید. همچنین گذشتن بیش از ده ماه از تاریخ مرگ متوفی و تولد طفل، به این معناست که طفل متولد شده ناشی از متوفی نمی باشد.

ارث بردن جنین

زنده متولد شدن جنین، یکی دیگر از شروط ارث بردن جنین :

هر گاه حمل مرده به دنیا بیاید، ارثی نمی برد. چرا که تنها، حیاتِ پس از ولادت موجب انفصال کامل از مادر خواهد بود . اما اگر طفل زنده متولد شود و بلافاصله بعد از تولد فوت کند، وارث محسوب می شود و ارث می برد. چنانچه بر سر این موضوع که طفل در زمان تولد زنده بوده است و بعد از تولد فوت شده و اینکه از ابتدا مرده به دنیا آمده، اختلافی ایجاد گردد، اصل عدم حیات جاری می گردد.

سهم الارث جنین:

جنینی که نطفه او در زمان وفات منعقد شده باشد، در صورتی که زنده متولد شود، مانع ارث بردن تمام یا بعضی از ورثه می شود. بنابراین تا جنین متولد نشود وضعیت ارث بردن او نیز مشخص نیست.  اگر تولد جنین موجب محرومیت دیگر وراث شود، تا زمان تولد او، ارث تقسیم نمی شود. مانند اینکه همسر متوفی در زمان فوت باردار باشد و بجز حمل خود هیچ فرزند دیگری نداشته باشد . در این صورت تا به دنیا آمدن جنین ، ترکه تقسیم نمی شود.
چنانچه تولد جنین مانع از ارث بری هیچ یک از ورثه نباشد و سایر ورثه تصمیم به تقسیم ارث داشته باشند، برای حمل متولد نشده، معادل سهم دو پسر از همان طبقه ای که حمل وجود دارد، کنار گذاشته می شود. و سهم بقیه ورثه بصورت علی الحساب تا تعیین تکلیف در مورد حمل، تقسیم می گردد. مانند آنکه همسر متوفی ، باردار باشد و علاوه بر حمل، دارای فرزند باشد، در اینصورت سهم معادل دو پسر کنار گذاشته می شود و بقیه ترکه تقسیم خواهد شد.

مشاوره در مورد ارث با وکیلانه:

جهت کسب اطلاعات بیشتر از نحوه دریافت گواهی انحصار وراثت و اخذ مشاوره تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما: 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *