نحوه ابطال سند رهنی ، صفر تا 100 ابطال سند رهنی

نحوه ابطال سند رهنی ، صفر تا 100 ابطال سند رهنی : سند رهنی سندی است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود و به موجب آن سند ، بدهکار ملک یا مال خود را به صورت رسمی جهت ضمانت اجرایی ، پرداخت بدهی خود در رهن و وثیقه طلبکار قرار میدهد . سند رهنی یک سند رسمی بوده و در صـورتی که شرایط شکلی آن رعایت شده باشد. مرتهن یا همان طلبکار می تواند از طریق صدور اجراییه نسبت به وصول طلب خود اقدام کند .

نحوه ابطال سند رهنی

نحوه ابطال سند رهنی :

چنانچه سند رهنی به صورت قانونی تنظیم نشده باشد . شخص ذی نفع می تواند ابطال سند رهنی را از دادگاه تقاضا کند . منظور از قانونی تنظیم نشدن سند رهنی صرفاً عدم رعایت شرایط قانونی عقد رهن نیست . گاهی ممکن است شخصی مال دیگری را بدون اجازه مالک آن در رهن بگذارد . یا اینکه خریداری مالی را به صورت مبایعه نامه عادی (سند عادی ) خریداری کند اما فروشنده مال فروخته شده را در رهن دیگری قرار دهد , لذا در کلیه موارد فوق شخصی که متضرر شده است می تواند از دادگاه تقاضای ابـطال سند رهنی را بخواهد .

دادگاه رسیدگی کننده به دعاوی ابطال سند رهنی :

در صورتی که مال در رهن واقع شده ، غیر منقول مانند ملک باشد, دادگاه صالح رسیدگی به دعوا، دادگاه شهرستانی است که ملک در حوزه آن قرار دارد, اگر مال مورد رهن از اموال منقول مانند اتومبیل و امثال اینها باشد، دادگاه ابطال سند رهنی ، دادگاه محل تنطیم سند رهنی یا دادگاه محل اقامت خوانده می باشد .

نحوه رسیدگی به دعوای ابطال سند رهنی :

پس از اینکه مالک یا شخصی که از رهن بودن مال دچار ضرر شده ، دادخواست خود را مطرح نمود . دادخواست به یکی از شعب دادگاه عمومی حقوقی ارجاع می شود و در صورت تکمیل بودن دادخواست ، دادگاه دستور وقت رسیدگی را صادر خواهد کرد .

بعد از ابلاغ وقت رسیدگی به طرفین دعوا ، دادگاه در روز مقرر در صورت تشخیص اینکه شرایط قانونی تنطیم سند رهنی رعایت نشده است ، اقدام به صدور رای به نفع خواهان می نماید .

لازم به ذکر است که دعوای ابطال سند رهنی ، زمانی قابلیت استماع دارد که خواهان دارای سند رسمی مالکیت باشد . چنانچه مستند مالکیت خواهان ، سند عادی باشد ، ایشان باید ضمن دادخواست ابـطال سند رهنی ، خواسته ای دیگر را مطرح نماید . جهت اخذ مشاوره از نحوه طرح اینگونه دعاوی ، پیشنهاد می شود با یک وکیل متخصص در امور ملکی مشورت نمایید .

نحوه اجرای رای ابطال سند رهنی

پس از صدور حکم به نفع خواهان مبنی بر ابـطال سند رهنی و با قطعی شدن آن ، دادگاه گواهی قطعیت صادر میکند . با ارائه حکم قطعی به اداره ثبت اسناد و املاک کشور به تقاضای خواهان دعوا ، رئیس اداره ثبت موضوع را جهت بررسی به دفتر املاک ارجاع می دهد . متصدی دفتر املاک پس از بررسی مدارک ، مراتب ابـطال سند رهنی را در ستون ملاحضات درج خواهد کرد .

مشاوره با وکیلانه :

همانگونه که میدانید ، دعاوی ملکی به اندازه ای پیچیده است که اشخاص عادی سر از آن در نمی آورند . متاسفانه گاهی عدم استفاده از وکیل توسط آنها ، تبعات جبران ناپذیری را خواهد داشت . پیشنهاد می شود در این موارد حساس حتماً از تجربیات یک وکیل پایه یک متخصص در امور ملکی استفاده نمایید .

تلفن تماس : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *