مسئولیت پرداخت هزینه های ساختمان با چه کسی است؟

مسئولیت پرداخت هزینه های ساختمان با چه کسی است؟ شاید برای بسیاری از شما سوال شود، مسئولیت پرداخت شارژ و هزینه های مشترک ساختمان با مالک است یا استفاده کننده؟.

همیشه مالک، ساکن آپارتمان خود نبوده و از آن استفاده نمی کند. بلکه ممکن است ملک خود را با عناوینی مانند اجاره یا مصالحه ، وقف و رهن ودیگر موارد، در اختیار شخص دیگری قرار داده باشد.

سوال اینجاست در صورت وجود هزینه های مشترک مانند شارژ ساختمان، پرداخت این هزینه ها با چه کسی است. و در صورت عدم پرداخت، مدیر ساختمان می تواند علیه کدام یک اجراییه صادر یا دعوی حقوقی مطرح کند؟. در ادامه پاسخ سوال خود را از نظر وکیل حقوقی دریافت کنید.

پرداخت هزینه های ساختمان

مسئولیت پرداخت هزینه های ساختمان:

آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها به گونه ای از مسئولیت مالک و استفاده کننده در مورد پرداخت هزینه های مشترک سخن می گوید. و به نوعی از مسئولیت تضامنی مالک و استفاده کننده ملک در خصوص پرداخت هزینه های مشترک سخن گفته است. که به نظر می رسد فراتر از الزامات قانون تملک آپارتمان ها ست. به این دلیل که مسئولیت تضامنی در قوانین ما به غیر از قوانین مربوط به اسناد تجاری اساساً پذیرفته نشده. و در متن قانون تملک آپارتمان ها نیز به مسئولیت تضامنی مالک و استفاده کننده اشاره ای نشده است. از این رو آیین نامه اجرای قانون تملک آپارتمان ها در این خصوص فراتر از قانون رفته است.

مسئولیت تضامنی به چه معناست؟

مـسئولیت تضامنی به این معناست که مالک و استفاده کننده از ملک بصورت همزمان نسبت به پرداخت هزینه های مشترک ساختمان، در برابر مدیر ساختمان مسئولیت دارند. که در قوانین ما به چنین مسئولیتی، مسئولیت تضامنی گفته می شود. همانطور که اشاره شد، هرچند آیین نامه تملک آپارتمان ها مسئولیت پرداخت هزینه های مشترک ساختمان را تضامنی دانسته است. اما به نظر می رسد چنانچه توافق خاصی میان مالک و استفاده کننده از ملک، در خصوص هزینه های مشترک آپارتمان نشده باشد، با توجه به قانون مدنی که اشعار می دارد: هر گاه مالک از پرداخت هزینه ها استنکاف کند، مستاجر می تواند از محل اجاره بها این هزینه ها را بپردازد. و با توجه به این موضوع، پرداخت هزینه های مشترک را بر عهده مالک گذاشت.

هر چند عرفاً در قرارداد میان مالک و استفاده کننده درج می شود، که اینگونه از هزینه ها بر عهده استفاده کننده باشد.مگر هزینه هایی که مربوط به اصل ساختمان باشد مانند ایزئگام ساختمان یا نصب دوربین مدار بسته که عادتاً این هزینه ها از مالک اخذ می گردد.

مشاوره با وکیلانه :

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری با ما تماس بگیرید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *