مجازات پاپوش درست کردن برای دیگران چیست ؟
مجازات پاپوش درست کردن برای دیگران چیست ؟ پاپوش درست کردن که در بین حقوقدانان با عنوان افترای عملی تعریف شده است, یکی از اعمالی است که از نظر قانونگذار ایران جرم شناخته شده و برای آن مجازات تعیین شده است .
پاپوش درست کردن برای دیگری عبارت است از اینکه : شخصی با انجام اعمالی ، آلات و ادوات جرم را به دیگری منتسب نماید به طوری که آن شخص در مظان اتهام و مورد تعقیب قرار گیرد. بدون اینکه آن شخص از وجود چنین وسایلی مطلع باشد .
ارکان لازم برای تحقق جرم افترای عملی :
وکیل افترا : همانطور که در مقالات دیگر کیفری اشاره کردیم ، هر عنوان مجرمانه متشکل از سه رکن اصلی و اساسی می باشد. و در صورت نبودن هر یک از این ارکان ، نمی توان مرتکب را به عنوان مجرم تحت تعقیب قرار داد. این ارکان عبارت است از : عنصر قانونی جرم . عنصر مادی و معنوی جرم .
رکن قانونی جرم افترای عملی :
به موجب ماده 699 قانون مجازات اسلامی ( بخش تعزیرات ) ، هرکس عالماً و عامداً به قصد متهم نمودن دیگری آلات و ادوات جرم یا اشیایی را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر ، موجب اتهام او می گردد.
بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به او است بگذارد یا مخفی کند. یا به نحوی متعلق به او قلمداد نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد. پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطع آن شخص ، مرتکب به حبس از 6 ماه تا 3 سال و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم می شود .
عنصر مادی جرم افترای عملی :
مجموعه اعمال و رفتاری که مرتکب انجام می دهد تا به وسیله آن ادوات جرم را به دیگری نسبت دهد و از این طریق او را در مظان اتهام و تعقیب کیفری قرار دهد . که اقدامات می تواند با گذاردن آلات و ادوات جرم مانند اسلحه در خودروی شخص صورت گیرد . یا با پنهان کردن مواد مخدر یا غیره در منزل شخص انجام پذیرد .
به طور کلی دایره پاپوش درست کردن یا افترا عملی وسیع می باشد و بهتر است اگر در مظان چنین اتهاماتی قرار گرفته اید حتما از مشاوره یک وکیل کیفری استفاده نمایید .
جرم افترای عملی از جمله جرایمی است که مقید به نتیجه بوده و برای اینکه بتوان مفتری این جرم را تحت تعقیب قرار داد باید شاکی ، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته باشد. و تعقیب او منتهی به صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت شود .
عنصر روانی یا معنوی جرم :
مرتکب این جرم باید قصد انجام فعل داشته باشد و عامداً و با علم و آگاهی به این موضوع که اشیا و ادوات ، اتهام آور خواهد بود. و با این قصد ، اشیاء و آلات جرم را به او نسبت دهد .
مشاوره با وکیلانه :
آیا می دانید در زمان طرح شکایت و یا دفاع از اتهام انتسابی باید چه اقداماتی اتجام دهید ؟ برای اخذ پاسخ و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری همین حالا تماس بگیرید .
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.