مجازات آدم ربایی طبق قانون کاهش مجازات های 1399

مجازات آدم ربایی طبق قانون کاهش مجازات های 1399 : ادم ربایی یا همان سرقت انسان، یکی دیگر از جرایمی است که در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است ؛ در این جرم فرقی نمی کند که شخص ربوده شده کودک بوده یا بزرگ، مرده باشد یا زنده در هر صورت ربودن انسان تحت این جرم قابل تعقب است, البته که ربودن اشخاص زیر پانزده سال دارای مجازات سنگین تری خواهد بود .

آدم ربایی

ارکان تشکیل دهنده جرم آدم ربایی :

این جرم نیز بمانند سایر جرایم با وجود سه رکن : قانونی – مادی – معنوی قابل تحقق خواهد بود.
رکن قانونی این جرم در ماده 621 قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است.
در مورد رکن مادی باید عنوان نمود : جابجایی شخص بدون رضایت او به هر نحوی به منزله ارتکاب این جرم خواهد بود. منظور از عبارت به هر نحوی این است که فرقی نمیکند آدم ربایی بصورت مخفی باشد. یا به صورت علنی و در منظر عام. حتی سوار شدن شخص با رضایت به داخل اتومبیل دیگری و متعاقباً اقدام به ربودن او، مشمول این عنوان مجرمانه خواهد بود.

در جرم آدم ربایی فرقی نمیکند که مرتکب شخصاً اقدام به ربودن دیگری نماید. یا این امر را به وسیله دیگری انجام دهد . چنانچه مرتکب شخصاً اقدام به ربودن دیگری کند. اصطلاحاً مباشر مادی جرم خودش بوده و مورد تعقیب قرار میگیرد. در صورتی که عمل ربودن به دستور دیگری انجام شود، هم دستور دهنده و هم رباینده قابل تعقیب خواهند بود.

سوال : اگر قبل از رساندن شخص به مقصد، او خودش را از داخل ماشین به بیرون پرت کند ، باز هم می توان مرتکب را تحت تعقیب قرارداد؟
بله . در ارتکاب این جرم فرقی نمی کند که رباینده ، شخص را به مقصد برساند یا خیر. همین که بدون رضایت شخص اقدام به جابجایی او کند ، مرتکب این جرم شده است هر چند می توان عمل انجام شده را تحت عنوان شروع به آدم ربایی قرارداد.

رکـن معنوی جرم آدم ربایی : معمولاً قصد مرتکب از انجام این عمل مجرمانه، مطالبه وجه یا قصد مطالبه طلب خود یا انتقام گیری یا تجاوز و هر دلیل دیگری می باشد. لذا فرقی نمیکند که قصد مرتکب از انجام این عمل چه بوده است و صرف وجود قصد عمدی برای مرتکب جهت ربودن و مخفی نمودن دیگری کافی است .

شـروع به آدم ربـایی :

شـروع به آدم ربایی زمانی است که مرتکب در صدد ربودن دیگری باشد و به دلایلی خارج از اراده خود، از اتمام عملیات ناکام بماند . مانند اینکه شخصی به زور اقدام به سوارکردن دیگری کند؛ اما او از دستش فرار کند و در همین حین مرتکب، دستگیر شود.

مجازات جرم :

مـجازات این جرم برای شخصی که به عنف یا تهدید اقدام به آدم ربایی نموده باشد. حبس تعزیری درجه چهار خواهد بود. و اگر ارتکاب عمل او بدون عنف یا تهدید باشد به حبس تعزیری درجه پنج محکوم می شود. جهت کسب اطلاع از میزان جرم و نحوه طرح شکایت و پیگیری پرونده از وکیل کیفری تماس بگیرید.

کیفیات مشدده جرم آدم ربایی :

ربودن افراد زیر پانزده سال یا ربودن افراد با وسایل نقلیه از موارد تشدید مجازات بوده و قانونگذار برای اقدامات مذکور حداکثر مجازات یعنی حبس تعزیری درجه 4 را در نظر گرفته است.

شروع به ادم ربایی و مجازات آن :

کسی که شروع به آدم ربایی نماید. لیکن به دلایلی غیر قابل پیش بینی و خارج از اراده او، عملیات مجرمانه اتمام نیابد ، به حبس از سه تا پنج سال محکوم می گردد.

برای دریافت مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور کیفری با وکیلانه تماس بگیرید.
تماس با ما :09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *