عناصر تشكيل دهنده جرم کلاهبرداری

عناصر تشكيل دهنده جرم کلاهبرداری : برای تحقق جرم کلاهبرداری علاوه بر وجود عنصر قانونی که ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری آن را محقق ساخته وجود عنصر روانی و مادی نیز مورد نیاز است .

عنصر روانی جرم کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری : عنصر روانی جرم کلاهبرداری دارای دو بخش می باشد. اول سوء نيت عام که قصد مجرم در ارتکاب فعلى است. كه قانون‌گذار آن را جرم تلقی کرده است و دوم سوء نیت خاص که نتیجه جرم را در بر می گیرد .

در جرم کلاهبرداری مشخصاً قصد استفاده از وسایل متقلبانه سوء نيت عام و قصد بردن مال دیگری سونیت خاص است. که برای وقوع بزه کلاهبرداری احراز هر دو مورد امرى لازم و ضروری است . بنابراین کلاهبرداری در زمره جرایم مقید به نتیجه می باشد که نتیجه آن بردن مال دیگری است .

جرم کلاهبرداری

عنصر مادى جرم كلاهبردارى

در مورد عنصر مادى جرم كلاهبردارى بايد گفت كه : اين جرم صرفا از طريق فعل مثبت انجام ميپذيرد. و هيچ ترك فعلى را نمى توان از نظر جرم كلاهبردارى تحت تعقيب قرار داد . بنا بر اين اگر شخصى اشتباهاً ديگرى را داراى اختيارات يا عناوين خاصى تلقى نمايد. و آن شخص در مقابل اين اشتباه سكوت كرده و حتى مالى نيز تحصيل نمايد جرم كلاهبردارى واقع نشده است . زيرا هيچ فعلى دایر بر ارتكاب رفتار متقلبانه صورت نگرفته است .

در بررسی جرم کلاهبرداری از حیث عنصر مادی احراز موارد ذیل حائز اهمیت است :

متقلبانه بودن وسایلی که موجب اغفال شخص بزه ديده ميشود . بنابراین مواردی که در ماده ١ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و كلاهبردارى قید شده است, از جمله وجود شرکت هایا تجارت خانه ها يا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا داشتن اموال و اختیارات واهی جهت فریب یا امیدوار ساختن به امور غیر واقع یا ترساندن از حوادث و پیشامد های غیر واقعی و یا اختیار نمودن عنوان مجعول با توجه به عبارت ( یا وسایل متقلبانه دیگر ) جنبه تمثیلی داشته و هر فعلى كه عرفاً متقلبانه محسوب شود در زمره افعالی است. که با حصول شرایط دیگر موجب تحقق جرم کلاهبرداری می گردد.

در جرم کلاهبرداری تحصیل مال حتما می بایست پس از توسل به وسایل متقلبانه صورت گیرد .بنابراین اگر کسی پولی را از شما قرض گرفته باشد. و بعد از آن با استفاده از وسایل متقلبانه از بازگرداندن آن به شما امتناع نماید.  جرم کلاهبرداری واقع نشده است. پس توسل به وسايل متقلبانه ميبايست مقدم بر تحصيل مال و به قصد تحصيل مال صورت پذيرد .

شخص بزه دیده باید در نتیجه افعال متقلبانه فريب خورده و اغفال شود. که در نتیجه ى آن مال خود را با رضایت کامل در اختیار مجرم قرار دهد و لازمه ی آن عدم آگاهی بزه‌دیده نسبت به متقلبانه بودن وسایل مورد استفاده مجرم می باشد .

تعلق داشتن مال برده شده به دیگری از جمله شروط تحقق جرم کلاهبرداری است . چرا که اگر شخصی با استفاده از وسایل متقلبانه مال خود را که تحت تصرف دیگری بوده از دست متصرف خارج نماید عنوان جرم کلاهبرداری برای آن عمل مصداق ندارد .

مشاوره با وکیلانه :

جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره در امور کیفری از وکیل پایه یک دادگستری با ما تماس حاصل فرمایید .

تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *