طلاق بدلیل نپرداختن نفقه

طلاق بدلیل نپرداختن نفقه : از منظر علم حقوق ، نفقه همان هزینه های متعارفی است که مرد باید برای همسرو فرزندان خود بپردازد . نفقه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل : خورد و خوراک ، پوشاک و مسکن و اثاث منزل می باشد . پرداختن این هزینه ها از وظایف مرد بوده و عدم تمکن مالی مرد در پرداخت نفقه همسر ، تاثیرگذار نخواهد بود . برخلاف نفقه فرزند و دیگر اقربا که مرد در صورت داشتن تمکن مالی ، ملزم به پرداخت نفقه خواهد بود . در ادامه با وکیلانه همراه باشید.

طلاق بدلیل عدم پرداخت نفقه

طلاق بدلیل نپرداختن نفقه :

وکیل طلاق : چنانچه مردی از پرداختن نفقه همسر خوداری کند ، زن می تواند از طریق دادگاه ، الزام او به پرداخت نفقه را بخواهد . اگر با محکوم شدن مرد ، ایشان همچنان از پرداخت نفقه خوداری ورزد ، زن می تواند ، دادخواست طلاق خود را به دادگاه تسلیم نماید .

آنچه موجب ایجاد درخواست طلاق بدلیل نپرداختن نفقه میشود ، مربوط به نفقه ی آينده است . اما چنانچه زوجه به دادگاه مراجعه نماید و نسبت به نفقه ی زمان گذشته دادخواست دهد به نظر می رسد که حکم مسأله متفاوت است . به این معنا که زوجه در صورت عدم اجرای حکم دادگاه مبنی بر پرداخت نفقه ی مورد مطالبه گذشته نمی تواند درخواست طلاق نماید . زیرا نفقه ی ایام گذشته زوجه مانند سایر دیون است . بدین صورت که مرد در حالت یسار ملزم به پرداخت است و در صورت اعسار همانند سایر دیون بر ذمه ی او خواهد ماند . اما چنانچه در فرض داشتن استطاعت ، اجرای حکم دادگاه ممکن نباشد این امر مجوز طلاق وی نخواهد بود . چرا كه دلیل واگذاری حق طلاق به زن ممکن نبودن ادامه ی زندگی با مردی است که نمی خواهد مخارج خانواده را تامين نمايد و این دلیل درباره ی نفقه ی گذشته نخواهد بود .

زیرا اگر شوهری مخارج زن را در آینده تأمین کند دیگر چگونه می توان برای دینی که از بابت نفقه ی گذشته بر زن دارد زندگی مشترک آن دو را ممکن نشمرد و مرد را به دادن طلاق اجبار کرد؟. ( اطلاعات بیشتر را در مقاله طلاق از جانب زن مطالعه فرمایید . )

 

نحوه طرح دادخواست الزام مرد به پرداخت نفقه :

در دادخواست ، زن می تواند نسبت به نفقه ی آینده ی خود به دادگاه دادخواست تقدیم نمايد . پس از رسیدگی و در صورت وارد بودن ادعای خواهان (زن) ، دادگاه حکم به الزام مرد به پرداخت نفقه صادر خواهد کرد . با قطعی شدن حکم ، اجراییه صادر می شود و به مرد ابلاغ می شود تا ظرف ده روز نسبت به پرداخت نفقه همسر خود اقدام نماید .

هر گاه شوهر مفاد حکم را اجرا نکند و و با اجبار و بدست نیامدن دارایی از مرد نتوان حکم دادگاه را اجرا نمود ، زن دادخواست دیگری به خواسته ی طلاق بدلیل نپرداختن مهریه به دادگاه تقديم ميدارد ، دادگاه پس از رسیدگی به درخواست مزبور و ثابت شدن آنکه شوهر از دادن نفقه خودداری می کند ، شوهر را محکوم می نماید که زن خود را طلاق دهد . پس از قطعيت حکم طلاق اجراییه آن صادر می گردد و به شوهر ابلاغ می شود که ظرف ده روز حكم را اجرا كند و اگر این کار را شوهر انجام نداد ، دادگاه مانند احکام دیگر، به وسیله ی نامه نماینده ی خود را به دفتر طلاق معرفی می کند که زن را از طرف حاکم طلاق دهد .

 

مشاوره خانواده با وکیلانه:

جهت اخد مشاوره تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده و تعیین نوبت ، با ما تماس حاصل فرمایید .

تلفن تماس : 09127246413

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *