شرایط تحقق ارث+ تقسیم ارث توسط وکیل دادگستری:

شرایط تحقق ارث+ تقسیم ارث توسط وکیل دادگستری: مطابق با قوانین وضع شده در مورد ارث، با موت حقیقی یا موت فرضی هر شخصی، موجبات ارث به وجود می آید. پس با مرگ مورث، موجبات تحقق ارث و استحقاق ترکه به ورثه ایجاد می شود.

تعیین لحظه مرگ از جهت تحقق ارث، اهمیت فراوانی دارد. چرا که پس از تعیین لحظه فوت، مشخص می شود که ورثه چه کسانی هستند و تاریخ شرکت ورثه در ترکه نیز در همین لحظه مشخص می گردد.

احراز لحظه مرگ متوفی:

به طور معمول، لحظه فوت متوفی با سند خلاصه مرگ و ثبت واقعه فوت در شناسنامه و ابطال شناسنامه انجام می شود. اهمیت تعیین زمان فوت در جایی است که میان درگذشتگان حالت توارث ایجاد شود. به این معنا که هر شخصی که بعد از فوت دیگری زنده باشد، ارث می برد.

فوت شخص ، یکی از مهم ترین شرایط تحقق ارث:

فـوت واقعی: به این معنا که با جدا شدن روح انسان از کالبد و جسم او و با از کار افتادن قلب ، مغز و سایر جوارح انسان، مرگ واقعی رخ می دهد.

 فوت فرضی: چنانچه از غیبت فردی مدت طولانی گذشته باشد و هیچ خبری از او نرسد، به طوری که احتمال مرگ او بیشتر از زنده بودنش باشد. ، می توان از طریق دادگاه درخواست صدور حکم موت فرضی او را خواست. به این معنا که دادگاه رسماً اعلام نماید که شخص مفقود شده، مرده محسوب می شود. در مورد نحوه درخواست صدور موت فرضی، از وکیل متخصص در امور حسبی مشاوره بگیرید.

شرایط تحقق ارث

غایب مفقود الاثر: کسی که از غیبت او مدت نسبتاً زیادی گذشته باشد و هیچ خبری از وی بدست نیاید، غایب مفقود الاثر نامیده می شود. غایب مفقود الاثر از نظر حقوقی دارای وضعیت و تکالیف خاصی خواهد بود . یکی از این تکالیف، تعیین وضعیت اموال او و وضعیت فرزندان و همسر وی می باشد. چرا که نباید به دلیل غیبت شخص، زندگی دیگران مختل شود. به همین دلیل در قوانین ما مواعدی مشخص شده است|، که با گذشت این مواعد، فرد مرده تلقی می شود و حکم موت فرضی وی صادر می گردد.

قـرابت، دومین شرط تحقق ارث:

قرابـت یا خویشاوندی، یکی دیگر از شرایط تحقق ارث محسوب می شود. قرابت به دو طریق سببی و نسبی محقق می شود. قرابت نسبی به واسه رابطه خونی و زاد و ولد ایجاد می گردد. در قرابت نسبی نظام طبقاتی ارث وجود دارد . خویشاوندان نسبی مورث، به چند طبقه تقسیم می شوند. که در صورت وجود هر یک از وارثین در طبقه بالاتر، طبقات بعدی، ارث نخواهند برد.

در داخل هر طبقه نیز، درجه بندی وجود دارد و این درجه به نسبت نزدیکی و دوری رابطه و شمار نسل های واسطه وجود دارد. در داخل هر طبقه نیز ، خویشِ با درجه نزدیکتر، مانع ارث بردن خویش با درجه دورتر خواهد شد. مانند اینکه در صورت وجود اولاد برای متوفی، نوادگان متوفی ارث نخواهند برد. هر چند که فرزند و نوه در یک طبقه از ارث قرار دارند.

قرابت نسبی ویژه موردی است که ناشی از عقد نکاح یا در حکم عقد نکاح باشد. پس فرزند ناشی از زنا بدلیل عدم تحقق عقد نکاح، از پدر و مادر طبیعی خود، ارث نمی برد.

قـرابت سببی: در این نوع از خویشاوندی، وراثت تنها میان زن و شوهر است و به سایر خویشاوندان سببی مانند پدر زن و مادر زن یا پدر شوهر و مادر شوهر سرایت نمیکند. بنابراین به جز زن و شوهر، سایر خویشان سببی از متوفقی ارث نخواهند برد.

آیا می دانستید جنین نیز از متوفی ارث می برد؟! برای کسب اطلاعات بیشتر از شرایط ارث بری جنین، کلیک کنید.

مشاوره با وکیلانه:

جهت دریافت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما: 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *