راهکار قانونی در مقابل اقدام کارفرما بر روی چک و سفته ضمانتی

راهکار قانونی در مقابل اقدام کارفرما بر روی چک و سفته ضمانتی : در قانون کار شخصی که در مقابل دریافت حقوق و مزایا برای دیگری کار میکند. با هر سطح از سواد و جایگاه ، کارگر تعریف میشود. و طرف دیگر که در مقابل پرداخت حق السعی ، کارگر برای او کار میکند کارفرما نام دارد .

توافق کارگر و کارفرما بر خلاف قانون کار:

قانون کار از جمله قواعد آمره میباشد. بدین معنی که کارگر و کارفرما نمی توانند خلاف آن توافق نمایند. اما امروزه بدلیل نیاز به کار بسیار مشاهده میشود که افراد با حقوق و‌مزایایی کمتر از حق قانونی خود شروع به کار می نمایند. و حتی اسناد تجاری از قبیل چک یا سفته جهت ضمانت به کارفرما میسپارند .

چک و سفته ضمانتی
نکته ای که قابل توجه میباشد این است که اگر شما هر دست نوشته یا حتی اقرار نامه رسمی مبنی بر دریافت تمام حقوق و مزایا تنظیم نمایید. در صورتی که ثابت شود که بدلیل اکراه این سند تنظیم شده. و حقوق و مزایا را دریافت ننموده اید. قانون به آن ترتیب اثر نمیدهد و شما میتوانید تمام حق و‌حقوق قانونی خود را مطالبه نمایید .

نکات حقوقی در خصوص چک و سفته ضمانتی :

چنانچه کارفرما از شما چک‌ یا سفته ضمانتی گرفته باشد. تنها در صورتی می تواند بر روی آن اقدام نماید که ابتدا ثابت کند. بدلیل ترک کار یا عدم انجام تعهدات کارگر خسارتی متوجه او شده است . در غیر این صورت اگر ارکان وقوع بزه خیانت در امانت اثبات گردد. کارفرما مرتکب جرم خیانت در امانت نسبت به کارگر میگردد .

اما به لحاظ رعایت قوانین و ادله اثباتی باید به یاد داشت که میبایست در قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما در صورت وجود اسناد جهت ضمانت این‌ موضوع قید گردد. و در صورتی که کارگر چک‌ یا سفته را به صورت سفید به کارفرما بسپارد و کارفرما این سند را به دیگری واگذار نماید. اثبات جرم خیانت در امانت با مشکل مواجه میگردد . پس کارگر میبایست این نکته را مد نظر قرار دهد. که به هر طریق باید عدم رابطه مالی با دارنده جدید سند تجاری و وجود رابطه مالی و سپردن سند تجاری را به کارفرما اثبات نماید .

لکن در صورت وجود قرارداد معتبر و نوشتن عبارت بابت حسن انجام تعهد و صدور سند در وجه کارفرما به سهولت موضوع قابل حل میباشد .

رسیدگی به اختلافات میان کارگر و کارفرما :

مرجع رسیدگی به احقاق حق کارگر ، هیئت های تشخیص حل اختلافِ اداره کار میباشد. که کارگر تنها میتواند جهت دریافت حقوق قانونی خود طبق قانون کار از جمله دستمزد ، بیمه ، حق سنوات و … دادخواست تقدیم نماید. و‌ پس از صدور حکم از طریق اجرای احکام حقوقی دادگستری اقدام به توقیف مطالبات خود نماید . اما در صورتی که کارفرما برای اثبات تقصیر کارگر و پیرو آن کارسازی وجه چک یا سفته  ضمانتی اقدام‌ نماید. باید از طریق مراجع حقوقی دادخواست ارائه نماید که پیشنهاد میگردد قبل از آن با درخواست تامین دلیل قصور و خسارت وارده توسط کارشناس رسمی دادگستری احراز گردد .

مشاوره با وکیلانه در خصوص چک و سفته ضمانتی :

جهت کسب اطلاع بیشتر از نحوه دفاع در دعاوی مربوط به مطالبه وجه چک و سفته ضمانت انجام کار و اخذ مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل فرمایید .

تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *