وکیل جرم افترا + اخذ پرونده افترا توسط وکیلانه
جرم افترا + اخذ پرونده افترا توسط وکیل متخصص : افترا همان تهمت زدن به زبان عامیانه است . از آنجایی که دین مبین اسلام برای آبرو و حیثیت مسلمان ارزش قائل است. قانون مجازات اسلامی نیز که برگرفته از شرع و اسلام است. برای جلوگیری از ورود خدشه به آبروی آنها ، جرم افترا را پیش بینی و برای آن مجازات مقرر کرده است .
جرم افترا و شرایط تحقق آن :
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران ، لازمه ی تشکیل و تحقق هر جرمی ، وجود سه رکن : قانونی ، مادی و معنوی می باشد. و در صورت نبود هر یک از این سه رکن ، فعل ارتکابی ، عنوان مجرمانه نخواهد داشت .
رکن قانونی یا همان عنصر قانونی جرم افترا :
عنصر قانونی جرم افتـرا در ماده 697 قانون مجازات اسلامی درج شده است .
به موجب ماده 697 قانون مجازات اسلامی ( بخش تعزیرات ) ، هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد. یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید. جز در مواردی که موجب حد است به جزای نقدی درجه شش محکوم می شود .
عنصر مادی جرم افترا :
رکن مادی این جرم همان منتسب کردن جرم به دیگری به صورت صریح به یکی از طرق موجود در ماده 697 قانون مجازات می باشد . به عبارت بهتر ، مرتکب باید به صورت صریح یک عنوان مجرمانه مانند : فلانی کلاهبردار یا قاچاق چی مواد مخدر است را به طریقی مانند درج در روزنامه یا اوراق چاپی یا صحبت در جمع و امثال اینها ، انتساب دهد .
پرسش : اگر دو نفر به یکدیگر افترا بزنند ، آیا فقط شخصی که ابتدا افترا زده است ، مجازات می شود ؟
برای اخذ پاسخ از وکیل کیفری با ما تماس حاصل فرمایید . تلفن تماس : 09127246413
ناتوانی از اثبات عنوان انتسابی به شخص، از موارد ضروری حدوث جرم افترا است :
یکی از مهم ترین مواردی که در زمان رسیدگی به جرم افترا در دادگاه مورد بررسی قرار میگیرد. این است که شخص مفتری نتواند ، جرم انتساب داده شده به شاکی را ثابت نماید, لذا اگر شاکی سابقاً به موجب حکم قطعی دادگاه محکوم به جرمی شده باشد. و توسط دیگری مورد خطاب قرار گیرد ، نمیتوان از طریق کیفری تعقیب او را خواستار شد .
عنصر معنوی جرم افترا :
علم به انتساب نادرست عملی مجرمانه به دیگری و عمد در انتساب آن ، از موارد عنصر معنوی جرم افترا می باشد. که باید به وسیله مرجع رسیدگی کننده احراز گردد .
مشاوره حقوقی با وکیلانه
جهت اخذ مشاوره حضوری و تلفنی از وکیل پایه یک دادگستری ، همین حالا تماس بگیرید .
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.