تعیین سهم الارث وراث در طبقه اول:
تعیین سهم الارث وراث در طبقه اول: بر اساس آنچه که در قوانین ایران آمده است، موجبات ارث بردن هر شخصی بر اساس دو امر نسب و سبب خواهد بود. ارث بری بر اساس نسب برای خویشان و بستگان متوفی که با ایشان رابطه خونی دارند، محقق می گردد. اما ارث بری بر اساس سبب، به واسطه امر ازدواج، محقق می شود.
مطابق با قوانین ایران اشخاصی که به واسطه نسب از متوفی ارث می برند در سه طبقه جا دارند. این سه طبقه عبارت است از:
- پدر و مادر – فرزند و فرزندان فرزند.
- اجداد (پدر بزرگ و مادر بزرگ تا هر اندازه که بالاتر رود) و خواهران و برادران متوفی و فرزندان آنها.
- عموی متوفی ، عمه ها و خاله ها و دایی های متوفی تا هر اندازه که بالا رود. (مثلاً در صورت نبود عمو برای متوفی عموی پدر و مادر متوفی) و فرزندان آنها.
ترتیب الویت هر یک از ورثه:
بر اساس طبقه بندی ذکر شده برای ورثه متوفی، هر طبقه بر طبقه دیگر الویت دارد. به این معنا که در صورت وجود ورثه در هر طبقه؛ طبقه بعدی ارث نخواهد برد.
تعیین سهم الارث وراث در هر طبقه:
همانطور که گفته شد هر طبقه از وراث بر طبقه بعدی الویت دارد. و در صورت وجود وراث در هر طبقه ، طبقه دیگر ارثی نمی برد.
ناگفته نماند یکی از موجبات ارث بردن ، خویشاوندی سببی خواهد بود. بنابراین همسر متوفی در صورت وجود، در کنار هر یک از طبقاتی که موجود باشد، ارث خواهد برد.
تعیین سهم الارث وراث در طبقه اول:
سـهم الارث زوج و زوجه :
میزان سهم زوج در صورتی که متوفی هیچ فرزندی نداشته باشد، نصف اموال متوفی خواهد بود. چنانچه متوفی دارای فرزند باشد، یک چهارم این اموال سهم زوج خواهد بود.
سهم الارث زوجه در صورت نداشتن فرزند برای متوفی، یک چهارم از اموال متوفی می باشد. ناگفته نماند، علاوه بر این میزان، سایر حقوق مالی زوجه مانند مهریه و اجرت المثل ایام زناشویی نیز محفوظ خواهد ماند. در صورتی که متوفی دارای فرزند باشد، قدر السهم زوجه، تنها یک هشتم از اموال متوفی خواهد بود. البته سایر حقوق مالی زوجه نیز محفوظ خواهد ماند.
قدر السهم پدر و مادر متوفی:
در صورتی که متوفی ورثه ای جز پدر و مادر نداشته باشد، هر یک از پدر و مادر متوفی در صورتی که تنها باشند، تمام ارث را خواهند برد. اگر متوفی دارای همسر باشد، ابتدا قدر السهم همسر متوفی مشخص می گردد و بقیه دارایی متوفی به پدر و مادر وی خواهد رسید.
چنانچه متوفی فرزند یا نوه ای نداشته باشد، اما هم پدر و هم مادر او در قید حیات باشند. ، مادر یک سوم از اموال متوفی و بقیه اموال به پدر می رسد.
میزان ارث پدر و مادر متوفی در صورتی که متوفی دارای فرزند باشد، هر کدام یک ششم از اموال متوفی خواهد بود.
-تعیین سـهـم الارث فرزندان :
هر گاه ورثه تنها فرزندان متوفی باشد، اموال متوفی به طریق ذیل تقسیم می شود.
اگر تنها یک فرزند برای متوفی باقی باشد، تمام ارث متعلق به او خواهد بود. اگر همسر متوفی هم زنده باشد، ابتدا سهم همسر متوفی مشخص می گردد و الباقی ترکه متعلق به فرزند خواهد بود.
هـر گاه اولاد متوفی چند نفر و هم جنس باشند، میراث متوفی بصورت مساوی بین ورثه تقسیم خواهد شد. در غیر اینصورت فرزند پسر دو برابر فرزند دختر ارث خواهد برد.
مشاوره در مورد سهم الارث از وکیلانه:
جهت کسب اطلاعات بیشتر از نحوه دریافت گواهی انحصار وراثت و تقسم ارث از وکیل پایه یک دادگستری، با ما تماس بگیرید.
تماس با ما: 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.