تایید بطلان معامله بدلیل حَجر + 100% پیگیری
تایید بطلان معامله بدلیل حَجر + 100% پیگیری : محجور کسی است که از دخالت در امور مالی خود منع شده است و نمی تواند در اموال و دارایی خود دخل و تصرف نماید . این ممنوعیت ممکن است بواسطه نرسیدن شخص به سن بلوغ باشد. یا بجهت جنون شخص و یا بجهت سفاهت ( سفیه کسی است که عقل معاش ندارد. ) ویا ورشکسته شدن شخص رخ دهد .
مطابق با قوانین ایران ، غالباً معاملات محجورین باطل است و در مواردی هم این معاملات غیر نافذ خواهد بود. معاملات غیر نافذ محجورین با رد آن توسط ولی یا قیم او باطل خواهد شد . در برخی اوقات معاملات محجورین سفیه یا صغیر ممیز یا تاجرین ورشکسته صحیح خواهد بود . مثلاً صغیر ممیز یا شخص سفیه ، معامله ای کند که کاملاً به نفع او باشد ، این معامله صحیح خواهد بود . معاملات مجنون و اشخاص صغیر غیر ممیز در هر صورت چه به نفع او باشد یا به ضرر او ، باطل خواهد بود .
لذا اگر شخص دیوانه یا صغیر غیر ممیزی نسبت به اموال خود معامله ای انجام دهد. آن معامله باطل است و سرپرست محجور یا طرف مقابل معامله می تواند تایید بطلان آن را از دادگاه بخواهد . در خصوص معاملات تاجر ورشکسته باید عنوان نمود : گاهی این معاملات صحیح خواهد بود. و گاهی هم باطل و در مواردی هم این معاملات غیر نافذ یا قابل فسخ خواهد بود .
لازم به ذکر است بجهت حفاظت از اموال محجورین ، قانونگذار انجام برخی از معاملات از جانب قیم محجور را نیز ممنوع قرارداده است. و در صورت انعقاد اینگونه معاملات از جانب قیم و عدم تنفیذ و اجازه آن توسط دادستان ، این معاملات باطل خواهند شد . مانند فروش اموال غیر منقول محجور توسط قیم بدون اجازه دادستان . که این معامله ممنوع بوده و در صورت رد آن توسط دادستان باطل می گردد .
نحوه طرح دعوی تایید بطلان معامله بجهت حجر :
هر شخصی که طرف معامله محجور بوده است و یا سرپرست محجور اعم از ولی یا قیم او و همچنین دادستان می تواند اقدام به طرح دعوی تایید بطلان معامله بجهت حجر نماید .پس از ثبت دادخواست و ارجاع آن به دادگاه عمومی حقوقی ، دادگاه وارد رسیدگی می شود . از آنجایی که معاملات باطل از جانب محجور از ابتدا باطل بوده و یا بواسطه رد شدن آن توسط دادستان یا سرپرست محجور باطل شده است ، لذا دادگاه پس از رسیدگی اقدام به صدور رای جدید نخواهد کرد و تنها وضعیت معامله منعقد شده را باطل اعلام می دارد . از این جهت رای بصورت اعلامی بوده است و نیاز به صدور اجراییه برای آن نمی باشد .
مشاوره با وکیلانه :
گاهی بجهت معامله منعقد شده ،نسبت به اموال محجور نقل و انتقالاتی صورت میگیرد و یا اسناد رسمی جدیدی صادر شده است ، لذا در این موارد نمی توان تنها یک دادخواست ساده با عنوان تایید بطلان معامله بجهت حجر ، مطرح نمود . به همین دلیل بهتر است قبل از هر گونه اقدامی از تجربیات یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور حقوقی و ملکی استفاده نمایید . جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره تماس حاصل فرمایید .
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.