انواع قتل+ همه چیز راجع به قتل

انواع قتل+ همه چیز راجع به قتل : در فقه و شرع اسلام و در قانون مجازات اسلامى كه از فقه نشات گرفته است انواع قتل به دو دسته تقسيم ميشود : قتل عمد و قتل غير عمد .

بررسی قتل عمد و حالات ممکن در بروز آن :

براى قتل عمد در قانون چهار حالت متصور است :

  1. در صورتى كه شخص جانى قصد نتيجه كه همان وقوع قتل است را داشته باشد. و در راستاى آن فعلى انجام دهد كه منتج به نتيجه گردد قتل عمد محقق ميشود . مانند اينكه شخصی قصد كشتن شخص دیگری را داشته باشد. و به سمت او شليك كند و در نتيجه شليك ، آن شخص جان خود را از دست بدهد .
  2. در صورتى كه شخص جانى عملى را انجام دهد كه نوعاً كشنده باشد. و آگاه و متوجه باشد كه عمل كشنده است  . صرف نظر از اينكه قصد نتيجه داشته باشد يا نداشته باشد قتل از نوع عمد محسوب ميشود . مانند اينكه شخص الف از روى شوخى شخصى را در استخرى عميق پرتاب كند . كه براى اين مورد در صورتى كه عدم آگاهى و توجه مرتكب اثبات گردد قتل از نوع عمد نخواهد بود. لكن اصل بر آگاهى و توجه است و مرتكب بايد عدم آگاهى و توجه را اثبات نمايد .
  3. حالت سوم زمانى است كه عملى كه جانى انجام ميدهد نسبت به همه ى افراد متعارف نوعاً كشنده نباشد. اما نسبت به مجنى عليه خاص با توجه به وضعيت خاص ، بيمارى ، ضعف يا پيرى يا وضعيت خاص مكانى يا زمانى نوعاً موجب جنايت شود . مانند اينكه جانى شخص مجنى عليه را كه داراى كهولت سن و ناراحتى قلبى است را بترساند و عمل او موجب قتل مجنى عليه شود . در اين حالت بر عكس مورد قبل اصل بر عدم آگاهى ميباشد. و آگاهى و توجه بايد اثبات گردد تا بتوان قتل را از نوع عمد محسوب نمود .
  4. هرگاه جانى قصد ورود جنايت واقع شده يا مانند آن را داشته باشد. بدون آن‌كه فرد يا جمع معيني مقصود او باشد. و آن جنايت نيز محقق شود، مانند اين‌كه در اماكن عمومي بمب‌گذاري كند .

انواع قتل

هر چند در مطالب فوق بصورت کلی ، جرایم مشمول قتل عمد ، توضیح داده شد . اما مسلماً تشخیص اینکه جنایت واقع شده مشمول کدام دسته از از انواع قتل خواهد شد. امریست تخصصی که تشخیص و دفاع از آن صرفاً توسط وکیل کیفری متخصص و حرفه ای با سابقه وکالت در امور کیفری و جرایم قتل ، امکانپذیر است. هر چند پرونده های مربوط به قتل عمد از مواردی است که الزاماً باید وکیل پایه یک دادگستری در آن ورود کند. و حتی اگر شما هم وکیل تعیینی خود را به دادگاه معرفی نکنید. دادگاه اقدام به تعیین وکیل تسخیری خواهد کرد. لیکن بهتر است در صورت داشتن استطاعت مالی ، وکیل خود را انتخاب کنید و از تجربیات و دانش تخصصی ایشان به نحو احسن در پیشبرد پرونده استفاده نمایید .

بررسی قتل غير عمد :

وقوع قتل غیر عمد به دو صورت متصور است :

  1. قتل شبه عمد
  2. قتل خطاى محض .

قتل شبه عمد:

برخلاف قتل عمد که در آن هدف جانی از انجام فعل مجرمانه ، کشته شدن مخاطبش می باشد . در قتل شبه عمد ، هدف مرتکب یا همان جانی ، کشته شدن مخاطب نیست . قـتل شبـه عمد داراى سه حالت است :

  1. در صورتى كه مرتكب قصد نتيجه ( كشتن مجنى عليه ) را نداشته باشد. لكن قصد فعل و ايراد جنايت را داشته باشد. قتل شبه عمد محسوب ميشود . مانند اينكه الف بخواهد به پاى شخص تير اندازى  کند . اما شخص ب در اثر خونريزى زياد جان بسپارد .
  2. زمانی كه جانى جهل به موضوع داشته باشد . مانند اينكه جانى جنايتي را با اعتقاد به اين‌كه موضوع رفتار وي شيء يا حيوان و يا افراد مشمول ماده (۳۰۲) قانون مجازات اسلامی (اصطلاحاً اشخاص مهدورالدم ) است به مجنيٌ‌عليه وارد كند . به عنوان مثال شخص الف با تصور اينكه آنچه نشانه گرفته است حيوان ميباشد ، با اساحه شليك كند. لكن آنچه مورد اصابت گلوله واقع شده است انسان باشد .
  3. كليه جناياتى كه بر اثر تقصير مرتكب واقع ميشود .در صورتى كه مشمول جنايات عمدى نشود شبه عمد است .

بررسی انواع  قتل از نوع غیر عمد :

قتل خطاى محض نيز داراى ٣ حالت است :

  1. در كليه مواردى كه جنايت در حالت خواب ، بيهوشى و هر حالتى كه انسان قوه ى تعقل ، تفكر و اختيار را نداشته باشد .
  2. كليه جناياتى كه به وسيله صغير با شخص مجنون حادث ميگردد .
  3. در صورتى كه مرتكب نه قصد جنايت بر مجنيٌ‌عليه را داشته و نه قصد ايراد فعل واقع‌شده بر او را، مانند آن‌كه گلدانى را روى ديوار بگذارد و گلدان بر سر عابر پياده بيفتد و جان بسپارد .

مشاوره با وکیلانه :

جهت اخذ مشاوره با وکیل متخصص کیفری در امور جنایت و قتل با ما تماس حاصل فرمایید .

تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *