الزام موجر به استرداد ودیعه

الزام موجر به استرداد ودیعه : با تمام شدن مدت قرارداد اجاره ، موجر مکلف است مبلغ ودیعه ای را که مستاجر به وی داده است ، مسترد کند . چنانچه با اتمام مدت قرارداد ، مستاجر مبلغ ودیعه را بخواهد و موجر حاضر به بازگرداندن آن نشود . مستاجر باید برای الزام موجر به استرداد ودیعه ، دادخواست مطالبه وجه را مطرح نماید .

لازم به ذکر است مستاجر قبل از طرح دادخواست باید ملک مورد اجاره را تخلیه کرده باشد و مراتب تخلیه را تامین دلیل کند . یا کلید ملک را به شورای حل اختلاف محل تحویل دهد و مراتب را به وسیله اظهارنامه رسمی به موجر اطلاع دهد . بهتر است قبل از هر گونه اقدام با یک وکیل متخصص در امور حقوقی و ملکی مشورت نماید .

نحوه الزام موجر به استرداد ودیعه :

پس از ثبت دادخواست توسط مستاجر ، چنانچه مبلغ ودیعه کمتر از بیست میلیون تومان باشد ، دادخواست به شورای حل اختلاف ارجاع می شود . در غیر اینصورت دادخواست به دادگاه عمومی حقوقی ، محل اقامت موجر ارجاع خواهد شد . مستاجر می تواند ضمن دادخواست ، تقاضای خسارت تاخیر تادیه را نیز بخواهد .

نحوه رسیدگی به دعوا

بعد از ارجاع پرونده به شعبه رسیدگی کننده ، در صورت تکمیل بودن پرونده ، دادگاه دستور تعیین وقت رسیدگی را صادر خواهد کرد . وقت رسیدگی تعیین و به طرفین دعوا ابلاغ می گردد . دادگاه پس از تشکیل جلسه رسیدگی و استماع اظهارات طرفین ، در صورت محق بودن مستاجر ، حکم به محکومیت موجر به پرداخت مبلغ ودیعه را صادر می نماید .

نحوه اجرای رای :

با قطعیت یافتن رای مبنی بر الزام موجر به پرداخت ودیعه ، مستاجر می تواند تقاضای صدور اجراییه نماید . پس از ابلاغ اجراییه از طرف اجرای احکام مدنی دادگاه ، به موجر 10 روز مهلت داده می شود تا مبلغ ودیعه را به مستاجر مسترد نماید . در غیر اینصورت مستاجر میتواند معادل مبلغ محکوم به ، اموال موجر را توقیف نماید و یا اگر موجر مالی نداشته باشد ، دستور جلب وی صادر خواهد شد .

مشاوره با وکیلانه

جهت اخذ مشاوره بیشتر در زمینه نحوه الزام موجر به پرداخت ودیعه ، با وکیل پایه یک دادگستری در امور حقوقی و ملکی با ما تماس حاصل فرمایید .
تلفن تماس : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *