الزام خریدار به استرداد ملک و 6 نکته کلیدی
نکاتی در خصوص الزام خریدار به استرداد ملک با وکیلانه : الزام خریدار به پس دادن ملک، یکی از انواع دعاوی حقوقی است که در صورت وجود شرایطی قابل طرح می باشد. و اما منظور از وجود شرایط جهت طرح این دعوی این است. که نمی توان در هر شرایطی خریدار را ملزم به پس دادن ملک فروخته شده نمود.
چرا که مهم ترین ویژگی فروش ملک، تعهد فروشنده و خریدار در مقابل یکدیگر است. به عبارت بهتر بد از واقع شدن عقد بیع، خریدار مالک مبیع می شود. و فروشنده ملزم به تحویل مبیع به او می باشد. همچنین با وقوع بیع، فروشنده، مالک ثمن معامله می شود و خریدار موظف به پرداخت آن می باشد.
مبنای حقوقی دادخواست الزام خریدار به استرداد ملک
با توجه به مطلب فوق، اگر فروشنده ملک موضوع معامله را به خریدار تحویل دهد و در ازاء آن خریدار به تعهدات خود عمل نکند. و معامله به دلایلی فسخ یا بی اعتبار گردد، باید ملک به فروشنده مسترد شود. اگر خریدار حاضر به تحویل ملک به فروشنده نشود، باید از طریق دعوی حقوقی او را ملزم نمود.
طرفین دعوی
در این دعوی فروشنده به طرفین خریدار دعوی مطرح می نماید. پیشنهاد می شود قبل از هر اقدام حقوقی از مشاوره و تجربیات یک وکیل ملکی بهره مند شوید.
نکاتی در خصوص الزام خریدار به پس دادن ملک
- برای استرداد ملک باید ثابت شود که معامله منعقد شده بین طرفین فسخ یا باطل شده است.
- با طرح دعوی الزام خریدار به استرداد ملک و محکومیت او، خریدار ملزم به تحویل ملک می باشد. و در صورت استنکاف از اجرای رای ، در حکم غاصب محسوب می شود. و می توان از او خسارت مطالبه نمود.
- پیشنهاد می شود قبل از طرح دعوی اطهار نامه ای برای خریدار ارسال شود.
- از تاریخی که معامله بین فروشنده و خریدار بی اعتبار می شود، تصرف خریدار غیر قانونی بوده و می توان از او خسارت دریافت نمود.
- فروشنده زمانی می تواند این دعوی قوقی را مطرح کند که به موجب سند رسمی یا حکم قطعی دادگاه مالک باشد. در غیر این
- صورت دعوی او قابل استماع نخواهد بود.
مشاوره حقوقی با وکیلانه
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با وکیل امور ملکی ، با ما تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.