اقسام اعاده دادرسی مدنی:

اقسام اعاده دادرسی مدنی: اعاده دادرسی به دو صورت قابل طرح است . گاهی به صورت مستقل قابل طرح بوده. وگاهی در اثناء رسیدگی به یک دعوی. به این صورت که علیه یکی از طرفین دعوی حکمی به عنوان دلیل ارائه می شود و شخصی که علیه او حکم صادر شده می تواند بصورت طاری تقاضای اعاده دادرسی نماید. در ادامه نحوه ثبت هر دو دادخواست توسط وکیل حقوقی توضیح داده می شود.

اقسام اعاده دادرسی مدنی و نحوه ثبت هر کدام:

گفته شد که اعاده دادرسی به دو صورت اصلی یا طاری قابل طرح است.

ارائه دادخواست اصلی اعاده دادرسی مدنی :

محکوم علیهِ حکم قطعیت یافته در صورتی که یکی از جهات اعاده دادرسی را داشته باشد، می تواند به صورت مستقل دادخواست تقدیم کند. این دادخواست به دادگاهی که حکم قطعیت یافته را صادر کرده باشد، ارسال می شود.

ارائه دادخواست اعـاده دادرسی مدنی طاری:

همانگونه که اشاره شد، ممکن است در جریان رسیدگی به یک دعوی، حکمی علیه یکی از طرفین دعوی ارائه شود که با ارائه آن حکم قطعی، یکی از جهات اعاده دادرسی مدنی به وجود آید. در این صورت شخصی که حکم علیه او صادر شده است باید درخواست اعاده دادرسی طاری خود را به همان دادگاهی که حکم در آن به عنوان دلیل ارائه شده ، تقدیم کند. و ظرف مهلت سه روز نسبت به ثبت دادخواست اعـاده دادرسی خود اقدام نماید.

اقسام اعاده دادرسی مدنی

فایده این امر و تقدیم درخواست اعـاده دادرسی به دادگاهی که حکم درآن ارائه شده در این است. که چنانچه دادگاه دلایل مدعی اعـاده را قوی بداند. و تشخیص دهد حکمی که در خصوص اعتراض ثابت می شود، موثر در این دعوی خواهد بود، رسیدگی به دعوی فعلی را تا صدور نتیجه درخواست اعـاده دادرسی مدنی به تاخیر خواهد انداخت.

مشاوره با وکیلانه :

در مطلب فوق اقسام اعاده دادرسی مدنی به صورت مختصر ذکر گردید. اما نکته مهم اینکه موارد طرح دادخواست اعـاده دادرسی محدود بوده. و صرفاً در مواردیست که قانون آیین دادرسی در امور مدنی به آن اشاره کرده است. لذا جهت اینکه بدانید آیا حکم صادر شده علیه شما نیز مشمول ثبت این نوع اعتراض می باشد یا خیر از وکیل پایه یک دادگستری مشاوره نمایید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *