ارث فرزند خوانده:

ارث فرزند خوانده: بر اساس قانون حمایت از کودکان بی سرپرست، اشخاص فاقد فرزند، در صورت داشتن شرایطی ، می توانند کودکان بی سرپرست را به عنوان فرزند خوانده قبول کنند. بنابراین زوجین و مجردین، در صورت وجود شرایط مندرج در این قانون، می توانند کودکان بی سرپرست را به فرزند خواندگی قبول کنند.

پرداخت هزینه های فرزند خوانده:

مطابق با ماده 15 قانون حمایت از کودکان بی سرپرست مصوب 1392، در خواست کنندگان سرپرستی می بایست تمامی هزینه های کودک را متقبل شوند. این هزینه ها شامل هزینه های مربوط به تربیت کودک و تحصیل افراد تحت سرپرستی می باشد. این حکم حتی پس از فوت سرپرست تا زمان تعیین سرپرست جدید جاری خواهد بود. و سرپرست کودک باید این هزینه ها را پرداخت نماید .

فرزند خوانده

تکالیف سرپرست و  فرزند خوانده :

قانون مربوط به کودکان بی سرپرست در مورد وظایف سرپرست و شخص تحت سرپرستی، تکالیفی را تعیین نموده است . و حتی تکالیف مالی از جمله نفقه فرد تحت سرپرستی و تکالیف مربوط به تربیت او را به مانند وظایف اولیاء با فرزندان طبیعی خود دانسته است. همینطور فرد تحت سرپرستی هم باید مانند اولیای طبیعی خود، در هر صورتی به سرپرست خود احترام بگذارد. اما علیرغم تعیین حقوق و تکالیف مالی و تربیتِ فرد تحت سرپرستی،  هیچ بحثی در مورد ارث بردن فرزند خوانده به میان نیامده است.

در حقیقت قانون حمایت از کودکان بی سرپرست در مورد مباحث نگهداری- تربیت و نفقه و احترام بین فرزند خوانده و سرپرست او تعیین تکلیف نموده است. و این وظایف را مانند رابطه والدین طبیعی با فرزند خود دانسته است . امـا در مورد ارث بردن هیچ تکلیفی وضع نشده است.

 ارث بردن فرزند خوانده:

از آنجا که قانون مدنی در مورد شرایط تحقق ارث صراحتاً بیان نموده است که ارث بردن به وسیله رابطه سببی و نسبی محقق خواهد شد. و در قوانین خاص دیگر صحبتی از ارث بردن فرزند خـوانده به میان نیامده. نتیجه این است، که فرزند خوانده بجهت اینکه در رابطه نسبی و سببی قرار نمی گیرد، نمی تواند جزء وارثین محسوب شود.

ضمانت های اجرایی تامین هزینه های مالی:

قانونگذار برای تامین پرداخت هزینه های مالی کودک تحت سرپرستی، و به دلیل ارث نبردن او، ضمانت هایی جهت تامین هزینه های مالی او قرار داده است. مانند بیمه عمر به نفع فرزنـد خوانده. یا تملیک بعضی از اموال سرپرست به نام فرزنـد خـوانده و …

مشاوره با وکیلانه:

جهت دریافت مشاوره اعم از تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما: 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *