احضار به عنوان شاهد یا مطلع
شرایط و نحوه احضار به عنوان شاهد یا مطلع : در بسیاری از امور قانونی اعم از حقوقی یا کیفری ممکن است دادگاه برای شما ابلاغیه جهت حضور در روز و ساعت مشخص جهت ادای شهادت ارسال نماید. در اینگونه موارد این که ابلاغ توسط چه مرجعی برای شما صادر شده است حائز اهمیت می باشد .
ابلاغ توسط مرجع حقوقی:
اگر ابلاغیه شما از مراجع عمومی حقوقی یا خانواده صادر شده باشد. شما می توانید از حضور در دادگاه برای ادای شهادت امتناع نمایید و در جلسه شرکت نکنید. و هیچگونه تکلیف و ضمانت اجرایی از این جهت برای شما وجود نخواهد داشت .
ابلاغ احضار به عنوان شاهد یا مطلع توسط مرجع کیفری:
اگر ابلاغیه احضار به عنوان شاهد یا مطلع برای شما از مرجع کیفری اعم از دادسرا یا دادگاه ارسال شده باشد, شما می بایست در جلسه تعیین شده حاضر شوید, در احضاریه صادر شده نتیجه عدم حضور که جلب می باشد نیز برای شما قید میگردد .
بنابراین در صورتی که به دعوت دادگاه یا دادسرا به عنوان شاهد حاضر نشوید به دستور مقام قضایی برای شما برگ جلب صادر می گردد . لیکن این گونه جلب باید در روز و ساعت اداری باشد چرا که نمی توان شاهد را تحت نظر قرار داد و اگر عذر موجهی جهت عدم حضور وجود داشته باشد باید قبل از جلسه تعیین شده اعلام گردد، تا جلسه برای روز دیگری تجدید شود .
اما مطلبی که حائز اهمیت میباشد این است. که شما فقط ملزم به حضور در دادگاه کیفری یا دادسرا می باشید . و اجبار و الزامی برای ادای شهادت وجود ندارد و میتوانید سکوت اختیار نموده و از شهادت امتناع نمایید .
شما به عنوان شاهد یا مطلع نباید دچار ضرر و زیان گردید :
با توجه به ضرورت حضور شما در صورت نیاز میتوانید درخواست هزینه ایاب و ذهاب کنید. یا به جهت ضرر و زیانی که از حیث ترک شغل به شما تحمیل میگردد. و در صورت عدم تعیین مقدار درامد و خسارت ترک کار با جلب نظر کارشناس ، این خسارات را درخواست نمایید .
مجازات شهادت کذب
كذب در لغت به معنای دروغ می باشد اگر تصمیم شما ناظر به ادای شهادت باشد. باید در نظر داشته باشید که باید حقیقت آنچه دیده و شنیده اید را به صورت کامل و با جزئیات شرح دهيد .
چرا که علاوه بر اینکه شهادت كذب دارای حرمت شرعی می باشد. از نظر قانونی نيز جرم است و مطابق با ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی در صورت اثبات ، مجازات آن سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و يا جزای نقدی میباشد .
آیا شاهد یا مطلع می تواند متهم باشد ؟
قاعدتاً ممکن است شما در ابتدا ، احضار به عنوان شاهد یا مطلع شوید و پس از شنیدن اظهارات ، مقام قضایی شما را متهم قلمداد نماید , اما تفهیم اتهام به شخصی که به عنوان شاهد یا مطلع حاضر شده است ممنوع می باشد. در این گونه موارد مطابق مقررات شخص باید مجدداً به عنوان متهم احضار شود . که در این صورت پیشنهاد می گردد یک وکیل متخصص در امور کیفری جهت دفاع از حقوق قانونی شما همراهیان نماید .
مشاوره حقوقی با وکیلانه
جهت اخد مشاوره حقوقی با وکیل متخصص در امور کیفری و تعیین وقت مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید . تلفن تماس : 09127246413
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.