ابطال عملیات اجرایی اداره ثبت توسط وکیل

ابطال عملیات اجرایی اداره ثبت توسط وکیل : برخی اوقات از طریق واحد اجراییات اداره ثبت اسناد و املاک اجراییه ای صادر شده است. و اموال شما توقیف می گردد. حال شخص بدهکار یا شخص ثالثی مدعی است که بدهی خود را پرداخت کرده است. یا نسبت به مال توقیف شده ادعایی دارد. اگر می خواهید بدانید راهکار قانونی شما چیست ، حتماً از مشاوره یک وکیل حقوقی یا ثبتی بهره مند شوید.

راهکار قانونی شخصی که مدعی است بدهی خود را پرداخت کرده. و اجراییه صادر شده به درخواست طلبکار، مخالف با مفاد سند یا مخالف با قانون است، طرح دعوی حقوقی با عنوان ابطال اجراییه یا ابطال عملیات اجرایی خواهد بود .

ابطال عملیات اجرایی

نحوه طرح دعوی ابطال عملیات اجرایی توسط وکیل :

با ثبت دادخواست توسط وکیل ثبتی ، پرونده به دادگاه عمومی حقوقی محلی که در آن دستور اجرا صادر شده است ، ارسال می شود. و در یکی از شعب ثبت می گردد . شاید سوال شود دستور اجرا توسط اداره اجراییات صادر شده است و همان اداره نیز اقدام به توقیف اموال بدهکار کرده است. پس چرا دعوی ابطال عملیات اجرایی را باید به دادگاه تقدیم نمود؟.

در پاسخ باید عنوان نمود: از آنجایی که در این نوع دعاوی دادگاه باید وارد ماهیت دعوی شود تا احراز کند آیا خواهان، بدهی مندرج در سند اجرایی را پرداخت نموده است. یا در مورد اشخاصی که به نوعی نسبت به اموال توقیف شده ، ادعایی دارند، احراز گردد، آیا نسبت به مال توقیف شده محق هستند یا خیر.؛ لذا رسیدگی به دعوی ابطال عملیات اجرایی در مواردی که اجراییه بر خلاف مفاد سند صادر شده باشد، در صلاحیت دادگاه می باشد.

دادگاه در وقت رسیدگی با بررسی مدارک و مستندات ارائه شده ، چنانچه ادعای خواهان را صحیح بداند، حکم به ابطال عمـلیات اجرایی صادر خواهد نمود.

تقاضای صدور دستور موقت :

با اینکه خواهان دعوی مدعی ابطال عملیات اجرایی است؛ لیکن صرف طرح دعوی، منجر به توقف عملیات اجرایی نخواهد شد. مگر اینکه دادگاه حکم به ابطال عملیات اجرایی صادر نماید . حال اگر بخواهید قبل از صدور حکم ، عملیات اجرایی متوقف گردد، باید توقف اجرا پیش از طرح دعوی یا همزمان با دعوی ابـطال عـملیات اجرایی، را بخواهید . چنانچه دادگاه فوریت امر را تشخیص دهد و دلایل خواهان را قوی بداند ، با اخذ خسارت احتمالی از خواهان ، دستور موقت صادر میکند.

مشاوره با وکیلانه:

هر چند در این مقاله سعی شد ، مختصراً عنوان دعوی در ابطال اجراییه. و دادگاه صالح رسیدگی کننده به آن را توضیح دهیم . اما متذکر میشویم ، طرح هر دعوی حقوقی، قواعد شکلی خاص آن دعوی و دفاع مختص به خود را دارد. لذا پیشنهاد می شود ، به هیچ وجه شخصاً اقدام به طرح دعوی ننمایید. جهت اخذ مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری متخصص درامور ثبتی تماس بگیرید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *