ابطال سند مالکیت معارض به چه صورت است؟

ابطال سند مالکیت معارض به چه صورت است؟ پیش از هرچیزی در تعریف سند معارض باید اینچنین بیان نمود: سند مالکیت معارض سندی است که علاوه بر سند مالکیت اصلی ، صادر شده باشد به عبارت بهتر چنانچه یک ملک دارای دو سند باشد ، سند دوم ، معارض نامیده می شود. در ادامه نحوه ابطال اینگونه اسناد را از نظر وکیل ثبتی و ملکی بیان می نماییم.

چنانچه طی تشخیص هیئت نظارت مربوط به اداره ثبت اسناد و املاک کشور، نسبت به ملکی کلاً یا بعضاً اسناد مالکیت معارض صادر شده باشد. چه اینکه تعارض نسبت به اصل ملک باشد یا نسبت به حق ارتفاق و انتفاع آن، سند مالکیت موخر ، معارض است.

ابطال سند مالکیت معارض

تعریف هیئت نظارت :

یکی از مهم ترین هیئت هایی که در اداره ثبت تشکیل می گردد، هیئت نظارت است.

مطابق با ماده 6 اصلاحی سال 1351 قانون ثبت که اشعار می دارد:

برای رسیدگی به کلیه اختلافات و اشتباهات مربوط به امور ثبت اسناد و املاک، در مقر هر دادگاه استان هیاتی به نام هیات نظارت مرکب از رئیس ثبت استان یا قائم مقام او و دو نفر از قضات دادگاه استان به انتخاب وزیر دادگستری، تشکیل می شود. هیئت مزبور به کلیه اختلافات و اشتباهات مربوط به امور ثبتی در حوزه قضایی استان رسیدگی میکند.

تشخیص معارض بودن سند مالکیت :

تـشخـیص معارض بودن سند به موخر صادر شدن آن است. به این صورت که چنانچه نسبت به ملکی دو سند صادر شد باشد؛ اگر تاریخ ثبت دو سند مالکیت متفاوت باشد، آنکه تاریخش موخر است، سند مالکیت معارض محسوب می شود. حال چنانچه تاریخ ثبت هر دو سند در یک روز باشد،سند مالکیتی که شماره ثبت آن بیشتر است، سند ماکیت معارض محسوب می شود.

ابـطال سند مالکیت معارض به چه صورت است؟

کلیه ادارات و واحد های ثبتی مکلفند به محض اطلاع از صدور سند مالکیت معارض ، مشخصات سند معارض و سند مقدم را طی بخشنامه ای به دفاتر اسناد رسمی حوزه خود اطلاع دهند. و متعاقباً گزارشی که هیچگونه ابهامی در آن نباشد را به هیئت نظارت ارسال کنند.

چنانچه هیئت نظارت یا شورای عالی ثبت که در مقام تجدیدنظر از آراء هیئت نظارت است، احراز کند که سند مالکیت معارض صادر شده است.، اداره ثبت مکلف است به صورت کتبی، اخطاریه ای به دارنده سند معارض ابلاغ نماید. تا ظرف مهلت دو ماه از تاریخ قانونی ابلاغ اخطاریه در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک، اقامه دعوی نماید. و رسید ثبت دادخواست خود را به اداره ثبت محل تسلیم کند.

اگر دارنده سند مالکیت معارض در مهلت مقرر به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و اقامه دعوی نکند. و گواهی آن را تسلیم نکند، دارنده سند مالکیت مقدم می تواند با مراجعه به دادگاه صالح ،گواهی عدم طرح دعوی از جانب دارنده سند موخر (معارض ) را اخذ نماید. و آن را تسلیم اداره ثبت کند . در این صورت اداره ثبت، سند مالکیت معارض را نسبت به مورد تعارض ابطال میکند. و مراتب را در ستون ملاحظات ثبت ملک لحاظ میکند.

مشاوره ملکی با وکیلانه :

جهت اخذ مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری در امور ملکی و ثبتی با ما تماس حاصل فرمایید.
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *