آیا افشای اسرار مردم جرم است ؟

آیا افشای اسرار مردم جرم است ؟ : هر چند که فاش کردن اسرار بقیه خلاف قواعد اخلاقی است . اما قانونگذار ایران تنها در موارد خاصی افشای اسرار دیگران را جرم تلقی نموده است. و نمی توان فاش کردن اسرار بقیه از جانب هر شخصی را مورد تعقیب قرار داد.

نکات مهم جهت تحقق جرم افشای اسرار :

ماده 648 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 در تعریف این جرم و میزان مجازات آن وضع گردیده است .

آنچه که از نظر قانونگذار برای تحقق جرم، مورد اهمیت بوده ، این است که ارتکاب جرم افشـای اسرار از جانب اشخاصی صورت گیرد که به واسطه شغلی که دارند. از اسرار دیگران اطلاع پیدا میکنند. مانند:

پزشکان-وکلای دادگستری- سردفتران اسناد رسمی- جراحان- ماماها – داروفروشان –کارشناسان رسمی و مترجمان رسمی – مامورین اداره آگاهی و کلانتری- قضات – دارو فروشان و دیگر مشاغلی که بجهت شغل خویش محرم اسرار دیگران می باشند.

در تحقق جرم افشای اسرار همین که مرتکب راز دیگری را افشا کند ؛ ولو به یک نفر، مرتکب جرم شده است. و نیازی به داشتن قصد نتیجه و ورود ضرر و بی آبرو کردن مخاطب نمی باشد.

افشای اسرار

مجازات جرم افشای اسرار :

برابر با قانون مجازات اسلامی اگر اشخاصی که بـه واسطه شغل خود به اسرار مردم دسترسی دارند اقدام به افشـای آن نمایند. به مجازات حبس از سه ماه و یک روز تا یک سال و یا به جزای نقدی محکوم می شوند.

نکته مهم : چنانچه شخص مرتکب به وسیله امر قانونی ،اقدام به افشای سرّ دیگری نماید ، نمی توان ایشان را بجهت افشـای اسرار مورد تعقیب قرار داد.

مشاوره با وکیلانه

جهت کسب اطلاع از نحوه طرح اینگونه شکایت وتعقیب متهم. و یا دفاع از خود یا نحوه اعمال قانون کاهش مجازات در این جرایم ، قبل از هر گونه اقدامی با یک وکیل پایه یک دادگستری مشاوره نمایید .
تماس با ما : 09127246413

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *